NaslovnicaVijestiLegendarni napadač Athletic Bilbaa završio nogometnu karijeru!

Legendarni napadač Athletic Bilbaa završio nogometnu karijeru!

Legendarni napadač Athletic Bilbaa Aritz Aduriz objavio je da završava svoju nogometnu karijeru u 39. godini.

Aduriz je u obraćanju putem društvenih mreža rekao kako su mu liječnici savjetovali hitnu operaciju, te kako je “njegovo tijelo reklo dosta”, oprostivši se od navijača emotivnom porukom.

“Došao je trenutak. Mnogo puta rekao sam da nogomet prije napusti tebe nego što ti napustiš nogomet. Jučer su mi liječnici rekli da moram da idem kod hirurga, prije ili kasnije, da bi mi operisao kuk i da bih mogao da nastavim uobičajen život koliko god je moguće normalno. Nažalost, moje tijelo je reklo da je dosta. Ne mogu da pomognem suigračima onako kako bih volio, niti onako kako zaslužuju.”

“Nažalost, prolazimo kroz mnogo težu i bolniju situaciju, pandemija koju trpimo ostavila nam je veliku štetu i morat ćemo da nastavimo da se borimo, zajedno. Zbog toga ne želim da brinete zbog mene, ovo je samo anegdota. Bit će vremena da se oprostimo. I da, došlo je vrijeme za rastanak i na ovaj način se završava moj put – nezaboravan i čudesan, od početka do kraja. Hvala vam, svim srcem” napisao je Aduriz.

Aduriz je u svojoj karijeri osim Athletic Bilbaa igrao za Burgos, Valladolid, Mallorcu i Valenciju, a nastupao je i za reprezentaciju Španjolske, za koju je odigrao 13 utakmica (uz dva postignuta gola), kao i za selekciju pokrajine Baskije.

Za Bilbao je odigrao 405 utakmica i postigao 172 gola u svim natjecanjima, osvojivši Superkup Španjolske 2015. godine, što mu je jedini klupski trofej u karijeri. Treći je najbolji strijelac Athletica u povijesti kluba.

Što se tiče individualnih priznanja, dvostruki je vlasnik Zarra trofeja, koji se dodjeljuje španjolskom igraču sa najviše postignutih golova u La Ligi (2014/15 i 2015/16), a dvaput je bio i najbolji strijelac Lige Europe (2015/16 i 2017/18).

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!