NaslovnicaVijestiLegendarni Oliver Kahn otkrio: "Odbio sam njihovu ponudu, ali sada bi se...

Legendarni Oliver Kahn otkrio: “Odbio sam njihovu ponudu, ali sada bi se drugačije odlučio!”

Bivši vratar i kapetan Bayerna, Oliver Kahn otkrio je da je početkom 2000. godine odbio ponudu engleskog velikana te je dodao da bi se odlučio drugačije da je sada u toj situaciji. On je ostao u Bayernu sa kojim je godinu dana kasnije osvojio Ligu prvaka.

Oliver Kahn otkrio

Bayern je 1999. godine dramatičnoporažen u finalu Lige prvaka protiv Uniteda, kojeg je tada sa klupe predvodio legendarni  Sir Alex Ferguson, a Kahn je se mogao preseliti upravo u redove Uniteda kasnije te godine, koji je tada izrežirao jedan od najvećih prepokreta ikada viđenih u historiji ove igre.

[su_premierleague]

Početkom milenijuma bivši član Karlsruhea imao je priliku potpisati za klub sa Old Trafford, ali vratar koji je bio vjeran Bayernu između 1994. i 2008. godine, se možda i dan danas zbog toga kaje.

>> ULI HOENESS ŠOKIRAO NAVIJAČE BAYERNA: “Dok smo mi u klubu, klub neće…”

“Alex Ferguson mi još uvijek nije oprostio”, priznao je Kahn u intervjuu za Sport Bild. “2003. i 2004. bio je uvjeren da ću se pridružiti Manchester Unitedu, ali meni jetada bilo važnije izgraditi jednu eru u Bayern, po kojo će me pamtiti. Kad pogledam unatrag, vjerujem da bi tada trebao otići. To bi za men bio zadnje veliki izazov. Finale protiv Manchester Uniteda, sam sebi u glavi upisao  kao pobjedu i izbrisao sam posljednje dvije minute susreta iz memorije.”

[su_bonus]

Kahn je ostao vjeran Bayernu do svojeg 39. rođendana, a 2008. godine je odlučio da je vrijeme za povlačenje. Sir Alex je tada vjerovatno zamjerio Kahnu što ga je odbio, a bijes je bio još veći jer je u tim sezonama Uniteda imao mnogo problema sa golmanima. Tim Howard, koji je 2003. godine stigao u United, u ulozi nasljednika Petra Schmeichla nije se uspio nametnuti, te su mnogi željeli vidjeti upravo Kahna kao naslijednika legendarnog reprezentativca Danske.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!