NaslovnicaVijestiLEGENDARNI RONALDINHO OTKRIO: To je najbolji gol koji sam postigao u svojoj...

LEGENDARNI RONALDINHO OTKRIO: To je najbolji gol koji sam postigao u svojoj karijeri!

Legendarni bivši brazilski reprezentativac Ronaldinho otkrio je kako je gol protiv Engleske na Svjetskom prvenstvu 2002. godine najbolji gol koji je postigao u svojoj sjajnoj karijeri. Naime, riječ je o susretu četvrtfinala. Rezultat je glasio 1-1 kada je Ronaldinho izveo nevjerovatan slobodan udarac sa preko 40 metara, iznenadivši tako golmana ‘Gordog albiona’ Davida Seamana.

Ronaldinho o najboljem golu u karijeri

Tim golom je odveo Selecao u polufinale takmičenja, gdje su slavili protiv Turske rezultatom 1-0, a zatim u finalu savladali Njemačku rezultatom 0-2, te osvojili svoje peto Svjetsko prvenstvo. Ronaldinho, koji je u karijeri postizao nevjerovatne golove u dresu Barcelone, PSG-a i Milana, uključujući i gol makazicama protiv Osasune 2004. godine, te gol protiv Chelseaja u Ligi prvaka godinu dana kasnije, smatra kako mu je ipak najbolji gol upravo taj protiv Engleske.

On je u intervjuu za Goal rekao: “Postigao sam neke sjajne golove iz slobodnih udaraca i iz otvorene igre u svojoj karijeri, i priznajem da mi je teško odabrati omiljeni. Međutim, golovi za reprezentaciju, prije svih gol protiv Engleske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, bili su nešto posebno. Zbog tog razloga, odabrao bih taj protiv Engleske samo zato što sam ga postigao za Brazil.”

Ronaldinho je za reprezentaciju Brazila odigrao ukupno 97 utakmica u periodu od 1999. do 2013. godine, te je postigao 33 gola. Pored tog Svjetskog prvenstva 2002. godine, osvojio je i Copa Americu tri godine ranije, te Kup Konfederacija 2005. godine. Također je bio uspješan i na klupskom nivou, gdje je osvajao dva puta La Ligu, te jednom Ligu prvaka u dresu Barcelone, Intertoto Kup u dresu Paris Saint-Germaina, kao i Seriju A u dresu AC Milana. Osvojio je i mnoštvo individualnih nagrada, uključujući i Zlatnu loptu 2005. godine, na vrhuncu svoje karijere.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!