NaslovnicaVijestiLegendarni trener: "Leicester je svima pokazao zube. Zaslužuju naslov."

Legendarni trener: “Leicester je svima pokazao zube. Zaslužuju naslov.”

Vjerovatno jedan od najboljih trenera u Premiershipu ikada, ako ne i na svijetu, Sir Alex Ferguson koji je svojevremeno bio na klupi Manchester Uniteda s kojim je skoro sve osvojio u intervjuu za engleske medije osvrnuo se na trenutno stanje u Premiershipu, koji je po njegovom mišljenju najjača liga na svijetu.

Leicester

Sir Alex Ferguson smatra da Leicester City ove sezone igra fantastično i da u potpunosti zaslužuju titulu o kojoj već maštaju.

“Leicester zaslužuje titulu prvaka, bez ikakvog dvoumljenja. Svima su pokazali zube, oni su najbolji tim ove sezone.”, rekao je ‘Fergie’.

78-godišnji Škot rekao je da Premiership dugo vremena unazad nije bio kvalitetniji. Ove sezone ima dosta dobrih timova.

“Ovo je ljepota engleske lige. Arsenal, City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, i naravno Leicester koji ima priliku da osvoji takmičenje. Oni mogu osvojiti naslov i sljedeće sezone.”, rekao je Ferguson koji je očigledno zaboravio United u ovom nabrajanju.

Bivši dugogodišnji trener Uniteda iskoristio je priliku i da komentariše trenutnu situaciju u Manchester Cityju kojeg će na kraju sezone preuzeti Pep Guardiola.

“City je napravio odličan potez kada je uposlio Guardiolu, ali njemu neće biti nimalo lako. Nogomet na ‘Ostrvu’ nije lagan. Kojeg god trenera iz Premiershipa pitate to će vam reći. To je govorio i Wenger prije par mjeseci, a i Mourinho će vam isto potvrditi.”, rekao je Ferguson.

“Pep će teško ponoviti svoj uspjeh iz Barcelone kada je osvojio sve. On zahtjeva puno na treninzima, i ko god misli da je kod njega lako neće dugo ostati u timu. Svi klubovi imaju ambicije, i svi će htjeti naslov, jednako kao i City.”

Sir Alex Ferguson je svoju trenersku karijeru počeo u East Stirlingshireu, klubu koji se trenutno takmiči u škotskoj drugoj ligi, a zatim je bio na klupi škotskih timova kao što su St. Mirren, Aberdeen, kao i na klupi nacionalne selekcije Škotske, a od 1986. do 2013. godine bio je trener Manchester Uniteda s kojim je osvojio uistinu dosta trofeja.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!