NaslovnicaVijestiLeicester u borbi za titulu: Ranieri našao pojačanje za januar u Seriji...

Leicester u borbi za titulu: Ranieri našao pojačanje za januar u Seriji A

Leicester u borbi za titulu, Ranieri želi dovesti pojačanje koje će mu u tome i pomoći. Premier ligaši koji se nalaze na vrhu tabele i koji su ove sezone nevjerovatni, Leicester City je spreman da ponudi 2 miliona funti za AC Milanovog zadnjeg veznog Nigel de Jonga, prenosi Mirror.

Leicester u borbi za titulu

Ekipa Claudija Ranierija juri naslov i sada je vrlo moguće da će u januaru ostvariti svoj cilj i dovesti De Jonga.

Holanđanin, koji je nedavno napunio 31 godinu se nije baš naigrao ove sezone. Samo 373 minute u pet utakmica.

De Jong bi u Leicesteru donio svježu konkurenciju za Danny Drinkwatera i N’Golo Kantea, trenutnog centralnog veznog para Lisica.

Ranieri će biti spreman da dovede De Jonga koji ima svu kvalitetu da pomogne Ranieriju da održi odličan početak forme – i njegova titula 2012 godine u Premier ligi sa Manchester Cityjem se može pokazati od vitalnog značaja.

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Navijači Leicestera će sigurno biti uzbuđeni ukoliko se novo planirano pojačanje dovede, čak i bez obzira na element rizika koji postoji u tom transferu. Uprkos Leicesterovoj odličnoj sezoni i nevjerovatnom napadačkom dvojcu Jamie Vardyju i Riyad Mahrezu, odbrana je pokazala blagi problem i De Jong bi mogao biti ključan igrač za njih koji bi igrao ispred te odbrambene četvortke.

Za 2 milona funti, De Jong se može smatrati kao vrlo jeftinim. Čak i ako se dogovor ne može ostvariti, Ranieri bi mogao dovesti De Jonga i na posudbu do kraja sezone, i to bi bilo vrlo dobro za Leicester.

31-godišnjak potpisao je za Milan u 2012. godini, ostvario 95 nastupa za klub i postigao sedam golova.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!