NaslovnicaVijestiVeliki udarac za Leipzig: Ostali bez bitnog igrača do kraja sezone!

Veliki udarac za Leipzig: Ostali bez bitnog igrača do kraja sezone!

RB Leipzig ostao je bez bitnog igrača, pošto je Yussuf Poulsen doživio ozljedu gležnja, koja će ga ostaviti van terena do kraja sezone, te neće moći da pomogne svojim suigračima u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Leipzig je u nedjelju, na gostovanju deklasirao Mainz sa 5:0, ali je poslije utakmice ostao bez jednog od svojih najvažnijih igrača.

Yussuf Poulsen je u tom duelu postigao gol i upisao dvije asistencije, ali je i zaradio neugodnu ozljedu zgloba, zbog koje će sigurno pauzirati do kraja sezone.

“Yussuf je ozlijrfio ligamente u desnom gležnju tokom utakmice, ali je ostao na terenu do kraja susreta. Pauziraće do kraja sezone, a dalje ćemo vidjeti”, poručili su iz kluba.

Leipzig je trenutno na trećem mjestu Bundeslige sa 54 boda, deseti manje od vodećeg Bayerna, dok drugoplasirana Borussia iz Dortmunda ima 57 bodova (i jedni i drugi imaju utakmicu više od LeipzigaPo).

Do kraja sezone ostalo je još sedam kola, a Leipzig u srijedu gostuje Herthi u Berlinu.

Poulsen je već sedmu sezonu član Leipziga, za koji je zaigrao u sezoni 2013/14, kada su ‘Bikovi’ igrali u trećem rangu natjecanja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!