NaslovnicaVijestiLewandowski pronašao “rupu” u pravilima o statusu i transferima igrača za odlazak...

Lewandowski pronašao “rupu” u pravilima o statusu i transferima igrača za odlazak u Barcelonu

Bayernov napadač Robert Lewandowski jasno je i glasno poručio Bavarcima da ga puste u Barcelonu i da više ne želi igrati u Münchenu.

Iz kluba je stigao odgovor da se Poljak ne može tako ponašati i da je za Bayern vezan ugovorom na još godinu dana.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

U teoriji, Bavarci mogu tražiti 300 milijuna eura odštete i staviti veto na transfer, ali postoji jedna klauzula koja ih dovodi u mat-poziciju i koja će biti posljednji izbor Lewandowskog ako ne dođu k sebi u minhenskom klubu.

U članu 17. FIFA-inog zakona o “Pravilima o statusu i transferima igrača” postoji “Websterovo pravilo”. Škotski nogometaš Andy Webster prešao je iz Heartsa u Wigan 2006. godine, godinu dana prije nego što mu je istekao ugovor, unatoč protivljenju škotskog kluba.

Hearts ga je htio na silu zadržati do isteka ugovora, a on je posegnuo za pravnom bitkom i napravio presedan koji je od tada postao pravilo.

A pravilo kaže da svaki igrač koji je napunio 28 godina, a prethodno je proveo tri godine u klubu, može otkupiti posljednju godinu ili dvije ugovora sa sadašnjim klubom. Iznos otkupa je ekvivalentan godišnjoj bruto plaći u klubu.

Lewandowski ispunjava sve uvjete da posegne za tim legalnim oružjem. U klubu je osam sezona, davno je prešao granicu od 28 godina i ima još samo godinu dana ugovora s Bavarcima.

Njegova bruto plaća u Bayernu je 24 milijuna eura i za taj iznos može otkupiti ugovor i preći u Barcelonu. Naravno da bi mu Katalonci morali nadoknaditi spomenutu otkupninu, ali bi im se to još više isplatilo.

Barcelona je do sada bila spremna platiti 32 milijuna eura odštete, što je malo za Bayern. Njemački prvak bi na kraju mogao dobiti manje od prve ponude ako zadrži tvrdoglav stav da ne želi pustiti Poljaka. Lewandowski ovu opciju drži kao posljednju, no neće oklijevati iskoristiti je ako Bayern ne odustane.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!