NaslovnicaVijestiLiga Europe: United nije uspio napraviti senzaciju, Braga 'okrenula' Fenerbahcea

Liga Europe: United nije uspio napraviti senzaciju, Braga ‘okrenula’ Fenerbahcea

Manchester United nije uspio da napravi čudo na Old Traffordu gdje su remizirali sa Liverpoolom 1-1. Prvu utakmicu Liverpool je dobio 2-0 na svom Anfieldu.

United

Nadu u prolazak dalje ili eventualne produžetke Unitedu je donio Anthony Martial u 32. minutu kada je precizno izveo penal. Pred kraj prvog poluvremena rijetko koji navijač ‘Crvenih đavola’ je imao nadu u prolaz dalje jer je Philippe Coutinho sjajnim solo prodorom došao ispred Davida de Gee i lobom pogodio za 1-1.

U drugom poluvremnu viđene su prilike sa obje strane, ali na kraju je ipak Liverpool onaj koji ide dalje.

Svoj put u četvrtfinale pronašla je i Sevilla koja je doslovno pregazila Basel sa 3-0. Sva tri gola vidjeli smo u prvom dijelu igre. Rami je načeo švajcarski tim u 35. minutu, a zatim je Garmeiro sa svoja dva gola u dvije minute završio započeto i postavio konačan rezultat.

Još jedna velika utakmica igrana je u Engleskoj, a to je Tottenham protiv Borussije iz Dortmunda. Kao i u prvom meču, Dortmund je bio daleko kvalitetnija ekipa i zasluženo su slavili, odnosno prošli u četvrtfinale Lige Europe.

Dortmund je slavio rezultatom 1-2, a oba gola za njemački tim postigao je Pierre-Emerick Aubameyang, dok je za domaćine gol postigao Heung-Min Son. Veliki broj navijača ‘Milionera’ prisustvovao je ovom meču i tako po ko zna koji put pokazao o kakvim se navijačima radi i šta je istinska ljubav prema klubu.

Braga je izbacila turski Fenerbahce u veoma zanimljivom revanš susretu. Portugalci su slavili sa 4-1, iako je Fener poveo u 11. minutu preko Hassana. Braga stiže do izjednačenja u trećoj minut nadoknade prvog poluvremena kada je pogodio Potuk.

U drugom poluvremenu samo jedan tim je postojao, a to je Braga koja je u tom poluvremenu positgla tri gola. Golove su postizali redom Jousua, Stojiljković i Silva. Fenerbahče je utakmicu završio sa čak tri igrača manje. Turski tim je dobio prvi meč sa 1-0 na domaćem terenu, ali nisu uspjeli da sačuvaju prednost i tako svoj europski put ove sezone završavaju u osmini finala Lige Europe.

Anderlecht je ponovo poražen od Shakhtara, ovaj put na svom terenu, te se tako ukrajinska ekipa plasirala dalje sa ukupnih 4-1.

[su_netbet_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!