NaslovnicaVijestiLIGA PRVAKA: Barca na krilima Messija do polufinala, Ajax izbacio Juve!

LIGA PRVAKA: Barca na krilima Messija do polufinala, Ajax izbacio Juve!

Večeras su odigrana dva uzvratna susreta četvrtfinala Lige prvaka, onaj između Barcelone i Manchester Uniteda, te između Juventusa i Ajaxa.

Ajax izbacio Juventus

Na prvom od tih susreta Barcelona je ubjedljivo slavila rezultatom 3-0, a zvijezda večeri je bio Lionel Messi koji je postigao dva gola. Argentinac je prvi gol postigao u 16. minuti nakon velike greške defanzivca gostiju Ashleya Younga.

Katalonci nisu morali dugo čekati i na drugi gol. Samo četiri minute kasnije Messi je ukrao loptu na oko 30 metara od gola, te bez većih problema prišao do kaznenog prostora i uputio udarac desnom, slabijom nogom, a veliku grešku je napravio David de Gea, te je lopta ušla u mrežu.

Domaćin je nastavio napadati i u drugom poluvremenu, a sljedeći gol je pao u 61. minuti, kada je sa velike udaljenosti pogodio Philippe Coutinho. Barcelona je tako ukupnim rezultatom 4-0 prošla u polufinale takmičenja, a tamo će se susresti sa pobjednikom susreta Liverpool – Porto.

Na drugom susretu odigranom večeras, Ajax je slavio na gostovanju kod Juventusa rezultatom 2-1, te također obezbijedio učešće u polufinalu. ‘Stara dama’ je povela u 28. minuti preko Cristiana Ronalda, ali je izjednačio Donny van de Beek samo šest minuta kasnije. U drugom poluvremenu smo vidjeli još jedan gol, kada je u 67. minuti sjajno glavom nakon kornera pogodio Matthijs de Ligt za ukupnih 3-2, te prolazak svog tima u polufinale. Nizozemski velikan će u polufinalu igrati sa Manchester Cityjem ili Tottenham Hotspurom.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!