NaslovnicaVijestiLiga prvaka se nastavlja bez VAR-a, UEFA donijela skandaloznu odluku?

Liga prvaka se nastavlja bez VAR-a, UEFA donijela skandaloznu odluku?

Španjolska radio postaja, Cadena SER prenijala je jutros informaciju da su čelnici UEFA-e odlučili da će se, ukoliko dođe do nastavka Lige prvaka, igrati bez VAR-a. Ovakva odluka izazvala je lavinu komentara na društvenim mrežama.

VAR predstavlja pravu revoluciju u svijetu nogometa, a tek što je uveden, svijet bi mogao gledati vrhunski nogomet bez VAR-a. Razlog tome je, kako pišu španjolski mediji, jeste da je UEFA odlučila maksimalno poštivati mjere Svjetske zdravstvene organizacije koja kao jednu od glavnih mjera ističe socijalno distanciranje.

Iz UEFA smatraju da socijalno distanciranje ne bi bilo moguće u VAR sobama među sucima, te iz tog razloga najpametnije bi bilo da, ukoliko se Liga prvaka nastavi, igrati bez pomoći VAR-a.

Novinar Mundo Deportiva, Marcal Lorente ovu odluku komentirao je kao skandaloznu s obzirom da to isto socijalno distanciranje nije moguće primijeniti i na terenu među igračima, tako da nema smisla da se onda poštiva i u VAR sobama. Prema njegovom mišljenju, ovakva odluka čelne europske nogometne organizacije u najmanju ruku je skandalozna i liči na “pogodovanje nečijim interesima.”

Ostaje da vidimo da li je ova odluka UEFA-e službena i da li će zaista nastavak u Ligi prvaka biti bez VAR-a.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!