NaslovnicaVijestiLIGA PRVAKA: Tadić i ekipa osramotili Real na Bernabeuu, Spursi slavili u...

LIGA PRVAKA: Tadić i ekipa osramotili Real na Bernabeuu, Spursi slavili u Dortmundu!

Večeras su odigrani prvi uzvratni susreti osmine finala Lige prvaka. Real Madrid je na svom terenu osramoćen od strane Ajaxa, koji je slavio rezultatom 1-4, te tako ukupnim rezultatom 5-3 prošao u četvrtfinale, dok je Tottenham Hotspur priveo posao kraju minimalnom pobjedom na gostovanju u Dortmundu, te također prošao u narednu fazu ukupnim rezultatom 4-0.

Ajax osramotio Real Madrid

Los Blancosi su primili prvi gol već u sedmoj minuti susreta, kada je gol na asistenciju Dušana Tadića postigao Hakim Ziyech. Drugi gol Nizozemci su postigli samo 11 minuta kasnije, kada je sjajno kroz izgubljeni vezni red Madriđana prošao Tadić, te ponovo asistirao, ovaj put za Davida Neresa.

Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a u nastavku se gosti nisu zaustavljali. Na sljedeći gol morali smo čekati do 62. minute, kada je zvijezda večeri, Dušan Tadić postigao nevjerovatan gol nakon sjajnog kontranapada. Osam minuta kasnije, malu nadu ‘kraljevskom’ klubu dao je Marco Asensio golom na asistenciju Reguilona. Međutim, samo dvije minute kasnije, četvrti gol za goste je postigao Lasse Schone iz slobodnog udarca.

Na drugom susretu odigranom večeras, onom između Borussije Dortmund i Tottenham Hotspura, također su slavili gosti, a jedini gol je postigao Harry Kane u 49. minuti, na asistenciju Mousse Sissoka. Sutra su na rasporedu naredne dvije uzvratne utakmice osmine finala, a snage će odmjeriti Porto i Roma, te Paris Saint-Germain i Manchester United.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!