NaslovnicaVijestiLINDELOF OTKRIO: Evo kako Manchester United planira zaustaviti Edena Hazarda!

LINDELOF OTKRIO: Evo kako Manchester United planira zaustaviti Edena Hazarda!

Defanzivac Manchester Uniteda Victor Lindelof otkrio je kako on i suigrači planiraju zaustaviti zvijezdu Chelseaja na susretu ova dva kluba u nedjelju.

Lindelof planira zaustaviti Hazarda

Belgijski reprezentativac igra sjajnu sezonu, u kojoj je skupio ukupno 29 golova i asistencija, više nego ijedan drugi igrač Premier lige, te je vodeći asistent lige.

Dok je tu bio bivši trener Jose Mourinho, zadatak čuvanja Hazarda imao je jedan igrač, a to je Ander Herrera. Međutim, Lindelof priznaje kako to neće biti odgovornost samo jednog igrača, već će ga nekoliko njih morati čuvati i raditi presing na njemu non stop.

U intervjuu za United Review on je rekao: “Ne smijemo mu dati previše prostora jer će uvijek izvući nešto iz toga, on je fantastičan igrač. Već godinama to pokazuje. Morate biti blizu njega kada ga čuvate i ne smijete mu dopustiti da se približi golu.”

O samoj utakmici protiv Chelseaja dodao je: “Imaju dobar tim sa nekoliko fantastičnih igrača. Čak i kada imaju loš dan, tu su igrači koji sami mogu kreirati šansu iz gotovo ničega. Dobri su u čuvanju lopte, tako da se moramo fokusirati kada je lopta u njihovom posjedu. Ipak, spremni smo za ovu utakmicu.”

Manchester United je trenutno na šestom mjestu na tabeli, a ukoliko sutra pobjede izjednačit će se po broju bodova sa četveroplasiranim Chelseajem, koji ima 67 bodova.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!