NaslovnicaVijestiLIONEL MESSI: Evo kako Liverpool može zaustaviti zvijezdu Barcelonu u Ligi prvaka!

LIONEL MESSI: Evo kako Liverpool može zaustaviti zvijezdu Barcelonu u Ligi prvaka!

Liverpool može zaustaviti Lionel Messija kada budu igrali protiv Barcelone u Ligi prvaka tako što će igrati sa tri ‘pravilna’ veznjaka – Jordan Henderson, Fabinho i Georginio Wijnaldum.

To nam govori bivši igrač Liverpoola Danny Murphy, koji je osvojio UEFA kup sa Redsima još 2001. godine.

Liverpool je u srijedu postigao dva gola protiv Manchester Uniteda u četvrtfinalu, a to su dva gola od 600 koje je postigao za svoj klub.

Liverpool želi stići u drugo uzastopno finale Lige prvaka, gdje su u prošlogodišnjem finalu izgubili od Real Madrida, najvećeg Barceloninog rivala.

I Murphy, čija je karijera u Liverpoolu trajala sedam godina, vjeruje se da će njegova bivša ekipa zaustaviti Lionel Messija, tako što će započeti utakmicu sa Hendersonom, Fabinhom i Wijnaldumom.

“Zaustavljanje Messija nije jednostavno, ali ako tražite da veznjaci odrade posao, Jordan Henderson, Fabinho i Gini Wijnaldum bili bi na vrhu te liste”, rekao je za Daily Mail.

“Svi oni su ono što bi ja nazvao odgovarajućim veznjacima po tome što imaju prirodne obrambene instinkte. Oni ‘nanjuše’ potencijalne nevolje prije nego što se one dese, koje igrače trebaju markirati, koji prostor treba zatvoriti.”

“Messi je postigao dva gola protiv Uniteda u pobjedi od 3-0 i iako su oba njegova gola došla iz greški Uniteda, dok je Barcelona dobila i prostor u napadu koju Liverpool neće dopustiti.”

“Čak i sa genijem u ekipi Barcelone, najveći element za vezni red koji pokušava zaštiti svoj gol je udaljenost između vas. Umjesto da se skoncentrirate na sposobnost jednog protivnika, osigurajte da niste previše rašireni kada Barcelona ima loptu.”

Murphy je izjavio da će nogometni stil Barcelone odgovarati Liverpoolu, ističući kako će ekipa Jurgen Kloppa moći na vrijeme razbiti Barcelonu.

“Mislim da će igranje u Barceloni odgovarati stilu Liverpoola”, dodao je.

“Neće biti rupe na koju će Barcelona naletjeti, kao što smo to vidjeli protiv Uniteda.”

“Liverpool će rado dopustiti Barceloni da ima loptu, a kada se okrene, oni imaju tempo u Maneu i Salahu koje bi mogli iskoristiti.”

“Govorimo o tome kako se Klopp bavi Mesisjem, ali Barca će također biti zabrinuta za Salaha i treba li prilagoditi svoju prirodnu igru.”

Barcelona će u srijedu ugostiti Liverpoola na svom stadionu Nou Campu u drugoj utakmici polufinala Lige prvaka, gdje nam najbolje koeficijente daje bet365 kladionica sa Barcom kao favoritom, gdje koeficijent na njihovu pobjedu iznosi 1.85.

Barcelona je također favorit za osvajanje ovog natjecanja sa koeficijentom 2.50, dok je Liverpool drugi favorit sa 3.50, međutim, ako uspiju zaustaviti Messija na Nou Campu, očekuje ih odlična utakmica na Anfieldu.

KLADI SE NA LIGU PRVAKA!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!