NaslovnicaVijestiLIONEL MESSI POSLAO JASNU PORUKU: Želim ostanak jedne od najvećih zvijezda Barcelone!

LIONEL MESSI POSLAO JASNU PORUKU: Želim ostanak jedne od najvećih zvijezda Barcelone!

Kapiten Barcelone i jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa Lionel Messi poslao je jasnu poruku čelnicima kluba kako ne bi trebali prodavati Ousmanea Dembelea u predstojećem zimskom prelaznom roku jer, kako kaže, potreban je timu. Francuski reprezentativac je privukao pažnju engleskog velikana Arsenala u posljednjih nekoliko mjeseci, tokom kojih se našao na ‘udaru’ brojnih kritičara u Španjolskoj. Navodno, ‘Topnici’ pripremaju ponudu za njega već u januaru, ali Messi je mišljenja kako bi ga klub trebao zadržati pod svaku cijenu.

Messi zahtijeva ostanak Dembelea

Dembele je ove sezone skupio ukupno 14 nastupa u dresu katalonskog tima u ligi, te pritom postigao šest golova i podijelio tri asistencije. Posljednji od tih golova je postigao u subotu na velikom gradskom derbiju protiv Espanyola, kada je rezultat glasio 4-0. Messi je nakon te utakmice rekao: “Sretni smo zbog Ousmanea Dembelea. Ponovo je postigao gol, animiran je i igra jako dobro. Potreban nam je u timu.”

Barcelona je tom pobjedom stigla do 31 osvojenog boda u La Ligi, gdje su vodeći, sa tri boda boda više od drugoplasirane Seville, te trećeplasiranog Atletico Madrida, dok je Real Madrid četvrti sa 26 osvojenih bodova. Tim Ernesta Valverdea će u nedjelju, u okviru 16. kola gostovati kod šestoplasiranog Levantea, ali prije toga ih očekuje susret posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka protiv Tottenhama, koji je na rasporedu večeras.

Ernesto Valverde je na press konferenciji pred ovu utakmicu priznao kako planira odmoriti određene zvijezde, a prije svih Luisa Suareza. Naime, rekao je: “Ne znam da li će Messi igrati drugu utakmicu u tri dana, ali Luis Suarez sigurno neće igrati. Ne želim ga forsirati jer ima problema sa koljenom. Sigurno je da će biti rotacija, imali smo veliku utakmicu u subotu.” Španjolski stručnjak je također dodao kako će Jasper Cillessen zamijeniti Marc-Andrea ter Stegena na golu, a kako izvještavaju novine AS, bit će još mnogo promjena, a posebno u veznom redu.

Gostima iz Londona je potrebna pobjeda ukoliko žele proći dalje, s obzirom da se nalaze na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao i trećeplasirani Inter, koji će također večeras igrati svoju utakmicu šestog kola protiv PSV-a. S obzirom da će Barcelona na Camp Nou izaći u nešto oslabljenom sastavu, te na to da će Spursi vjerovatno napasti od prve minute, predlažemo da iskoristite koeficijent 1,5 kako će oba tima postići gol.

=> Bet365 kladionica trenutno daje bonus kredite za nove igrače, te nema manipulativni trošak i porez na dobitak… OTVORI BET365 RAČUN I KLADI SE NA PONUĐENU OKLADU!

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!