NaslovnicaVijestiLionel Messi propušta Olimpijske igre

Lionel Messi propušta Olimpijske igre

Izbornik argentinske reprezentacije Gerardo Martino potvrdio je da će Messi propustiti Olimpijske igre ove godine koje se održavaju u Brazilu.

Lionel Messi propušta Olimpijske igre

Bilo je špekulacija da trenutni osvajač Zlatne lopte neće putovati u Rio sa svojom reprezentacijom ovog ljeta zbog Copa Americe, koja se također održava ove godine, a sada su te špekulacije i potvrđene.

Messi je bio član reprezentacije na Olimpijskim igrama 2008. godine u Beijingu kada je osvojio zlatnu medalju, no neće imati priliku to da ponovi, iako je Martino naglasio da ima najbolje interese za 28-godišnjaka.

Bivši trener Barcelone je rekao: “Uvijek sam smatrao da je pretjerivanje da Leo igra na Olimpijskim igrama ponovo, posebno sad kad se igra i Copa America. Stvar bi bila drugačija da se Copa ne igra u istoj godini kad i Olimpijada. Raspravljao sam o tome s Leom i on se složio sa mnom.”

“Slična stvar se dogodila i Neymaru. Izgleda da je Brazil donio odluku da on igra samo na Olimpijskim igrama, a ne na Copa Americi. Smatramo da je bolja opcija pojačati tim u defanzivi za Olimpijske igre.”

Messi i ove sezone igra zaista impresivno, i jedan je od najzaslužniji što je Barcelona još uvijek u utrci za titulu. Upisao je dvije asistencije prošlog vikenda u pobjedi rezultatom 2-0 protiv Real etisa, a postigao je i 25 golova u 31 ligaškom nastupu.

Iako Messija neće biti, Martino i dalje ima dosta dobrih zamjena, a prije svih Paula Dybalu, koji je postigao 16 ligaških golova u Seriji A ove sezone. Pored njega, u izbor bi mogao ući i Luciano Vietto, iako se nije baš naigrao u Atletico Madridu.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!