NaslovnicaVijestiLionel Messi vs Cristiano Ronaldo: Tko je bolji?

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo: Tko je bolji?

Danas smo svi svjedoci jednog od najvećih sportskih rivalstava u povijesti, onog između Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Ove dvije nogometne superzijezde su sada u svojim 30-im, ali još uvijek spadaju među najbolje svjetske nogometaše i neprestano ruše rekorde, postižu golove i osvajaju velike naslove.

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo

Nema definitivnog odgovora o tome tko je bolji igrač između ove dvojice. To je debata koja traje otkako su zvijezde stupile na scenu. Neki više vole Messija, tvrdeći da ima bolji pas, te posjeduje bolje dribling vještine, dok drugi iznose argument da su Ronaldova fizikalnost i brzina neusporedivi.

Istraživanja su pokazala kako Lionel Messi postiže gol otprilike svakih 138 minuta, dok Cristianu Ronaldu treba gotovo 15 minuta više od toga. Međutim, Cristiano Ronaldo je bolji igrač kada su u pitanju penali. Postiže oko 82% svojih penala, što je 5% više nego Messi.

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo – međusobni omjeri

Messijevi navijači vole otkrivati činjenicu da je njegova Barcelona bolja kada se suoči sa Ronaldovim momčadima. Naime, ova dva igrača su se natjecala jedan protiv drugog 35 puta u posljednjih 11 godina. Messi je 16 puta izašao kao pobjednik, dok je Ronaldo slavio samo 10 puta. Odigrano je devet remija između ove dvije zvijezde.

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo

Međutim, pojedinačno, Ronaldo može biti ponosan na činjenicu da je postigao 28 golova više od Messija u karijeri. Ipak, portugalska superzvijezda je dvije godine starija od Argentinca i imao je preko 140 nastupa više za svoje klubove.

Messi je sa Barcelonom osvojio Ligu prvaka, La Ligu i španjolski kup sa Barcom, ali je to uradio i Ronaldo sa Real Madridom.

Jedna stvar koju Messi nema, međutim, je velika titula sa njegovom reprezentacijom. Igrao je finale FIFA-inog svjetskog prvenstva 2014. godine, kao i tri finala Copa Amerike, ali nikada nije podigao trofej. S druge strane, Ronaldo je uspio odvesti Portugala do krova Europe 2016. godine.

Lionel Messi vs Cristiano Ronaldo

Bez obzira za koga smatrate da je bolji, ipak biste trebali cijeniti činjenicu da su ova dvojica imali jedno od najvećih suparništva u povijesti nogometa i sporta uopće. Kako njihova karijera doseže kasne faze, možemo se nadati samo još nekoliko sjajnih mečeva istaknutih nevjerojatnim golovima.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!