NaslovnicaVijestiLista od 10 najboljih pojačanja u zimskom prijelaznom roku!

Lista od 10 najboljih pojačanja u zimskom prijelaznom roku!

Opet je to doba godine. Prijelazni rok u siječnju je odmah iza ugla, a navijači diljem zemlje razumljivo su uzbuđeni zbog sljedećeg mjeseca.

Momčadi koje se muče imaju priliku ojačati svoje momčadi sa svježom krvlju, dok bi se mogle slati ponude igračima kojima istječu ugovori na kraju sezone.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Iako je poznato da su pojačanja u siječnju inače neuspješna, postoje neke zapažene priče o uspjehu. Ovo je deset siječanjskih pojačanja koja su bila uspješna u Premier ligi.

Jermain Defoe (Portsmouth to Tottenham, £15.7m – 2009)

Čovjek koji jamči golove gdje god da ode. Defoe sigurno zna ponešto o siječanjskim transferima – bivši engleski napadač je mijenjao klubove sredinom sezone nevjerojatnih sedam puta tijekom svoje karijere.

Nemanja Vidic (Spartak Moscow to Manchester United, £7m – 2006)

Vidić je u Manchester United stigao 2006. godine kao relativno nepoznat, ali se ubrzo razvio u braniča svjetske klase pod vodstvom Sir Alexa Fergusona.

Patrice Evra (Monaco to Manchester United, £5.5m – 2006)

U istom prijelaznom roku u kojem je Vidić stigao na Old Trafford, Manchester United je osigrao i potpis francuskog braniča Evre iz Monaca.

Branislav Ivanovic (Lokomotiv Moscow to Chelsea, £9m – 2008)

Drugi Srbin na našoj listi, Ivanović, čija je karijera u Chelseaju umalo završila prije nego što je počela. Nakon što je 2008. potpisao iz Lokomotive Moskve, Ivanović nije odigroa niti jednu utakmicu u prvih šest mjeseci na Stamford Bridgeu i bio je blizu napuštanja kluba prije nego što ga je suigrač Andriy Shevchenko nagovorio da ostane. Pokazalo se da je to bio lukav savjet jer je Ivanović nakon toga imao sjajnu karijeru u Chelseaju, osvojivši devet velikih trofeja, uključujući tri naslova Premier lige, tri FA kupa i Ligu prvaka.

Seamus Coleman (Sligo Rovers to Everton, £60,000 – 2009)

Jedno od najjeftinijih pojačanja u povijesti Premier lige. Everton je potrošio samo 60.000 funti za potpisivanje Colemana iz Sligo Roversa iz Irske lige 2009. godine. Nakon kratkog razdoblja na posudbi u Blackpoolu, Coleman se vratio na Goodison Park 2011. godine i brzo postao prvi desni bek pod vodstvom Davida Moyesa.

Luis Suarez (Ajax to Liverpool, £22.8m – 2011)

U posljednjem danu prijelaznog roka u siječnju 2011. godine, Liverpool je izdvojio ogromnih 35 milijuna funti za potpisivanje Andyja Carrolla iz Newcastlea, u to vrijeme rekordna cijena za transfer engleskog igrača, te također 22.8 milijuna funti za potpisivanje Luisa Suareza iz Ajaxa. Nije teško uočiti koji je transfer bio bolji.

Carroll je postigao samo šest golova u Premier ligi tijekom svoje dvije i pol godine u Liverpoolu, dok se Suarez danas smatra jednim od najvećih igrača u povijesti kluba.

Daniel Sturridge (Chelsea to Liverpool, £12m – 2013)

Nakon što nije uspio osigurati prvu postavu u Chelseaju, Sturridge se pridružio Liverpoolu 2013. godine i odmah ostvario utjecaj – zabio je 11 golova u 16 nastupa u svojoj debitantskoj sezoni.

Riyad Mahrez (Le Havre to Leicester, £450,000 – 2014)

Još jedan odličan primjer uspješnog siječanjskog transfera u Premier ligi. Leicester je platio samo 450.000 funti da bi doveo Mahreza iz francuskog drugoligaša Le Havrea 2014. godine. Mahrezova obitelj i prijatelji su bili zabrinuti, jer su mislili da se neće naviknuti na engleski nogomet. Međutim, nakon što je pomgao Leicesteru da stigne do promocije u Premier ligu u svojoj debitantskoj sezoni, a zatim izbjegne ispadanje u sljedećoj, Mahrez je napravio veliki korak naprijed u sezoni 2015/16.

Postigao je 17 golova u Premier ligi, dok je momčad Claudija Ranierija prkosila svim izgledima i osvojila naslov u jednoj od najtežih liga na svijetu.

Virgil van Dijk (Southampton to Liverpool, £75m – 2018)

Mnogo kritika je upućeno na račun Liverpoola kada su oborili transfer rekord sa potpisivanjem Virgila Van Dijka iz Southamptona za 75 milijuna funti 2018. godine. Međutim, sve sumnje oko naknade su pale u vodu sljedeće sezone kada je Van Dijk odigrao glavnu ulogu u trijumfu Liverpoola u Ligi prvaka. Nizozemac je bio ključni igrač u pobjedi protiv Tottenhama u finalu.

Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund to Arsenal, £56m – 2018)

Sada bi ovo mogao biti kontraverzan odabir. Budući da su se odnosi između Aubameyanga i Arsenala raspali u posljednjih nekoliko mjeseci. No, teško je zaboraviti koliki je utjecaj imao napadač kada je prvi put stigao na Emirates 2018. godine.

Bivši napadač Borussije Dortmund je postigao 10 golova u 13 utakmica u svojoj prvoj sezoni u engleskom nogometu, a osvojio je i Zlatnu kopačku u Premier ligi sljedeće godine, gdje se izjednačio sa Mohamedom Salahom i Sadiom Maneom iz Liverpoola.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!