NaslovnicaVijestiLiverpool ISPISAO HISTORIJU ali još uvijek gledaju u leđa Manchester Cityu!

Liverpool ISPISAO HISTORIJU ali još uvijek gledaju u leđa Manchester Cityu!

Nogometaši Liverpola postavili su novi rekord u svojoj 126-godišnjoj historiju u meču protiv Burnleya, ali ni to im nije bilo dovoljno da preuzmu vodstvo u Engleskoj Premier ligi.

Liverpool je jučer bio uspješan na gostovanju kod tradicionalno neugodnog Burnleya, iako je put do uspjeha bila sve samo ne jednostavna. Liverpool je tek u 62. minuti zabio za 0:1, nakon čega su postigli tri pogodka te su slavili u pobjedi koja će imati posebno mjesto u historiji kluba. Do sada Liverpool nikada nije započeo sezonu s takvim uspjehom, kao ove godine, a dosad su osvojili 39 poena u petnaest utakmica.

CHELSEA PRONAŠAO NAPADAČA: Pojačanje od 53 milijuna funti mijenja Moratu i Girouda!

Liverpool je u Premier ligi i dalje neporažen, a u petnaest utakmica imaju rekordnih 12 pobjeda i 3 remija, čime su oborili prethodni rekord koji su ponovili u tri navrata i to u sezonama 1904/1905, 1978/79 i 1990/91, kada su osvojili 38 poena u prvih petnaest susreta.

Ironija je da najbolji početak sezone u historiji Liverpoola još uvijek nije dovoljan za vodstvo na tabeli. Ovaj broj bodova je još uvijek nedovoljan da budu ispred Manchester Citya, koji je u istom broju mečeva upisao 13 pobjeda i dva remija te imaju dva boda više od Liverpoola.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!