NaslovnicaVijestiLiverpool pronašao novog "Philippa Lahma"

Liverpool pronašao novog “Philippa Lahma”

Liverpool ima tinejdžera veznjaka kojeg su Jurgen Klopp i njegovo osoblje uporedili sa Philipom Lahmom zbog njegove izvanredne svestranosti.

Leighton Clarkson je svoj prvi nastup u Ligi prvaka odigrao za Redse prošle srijede u remiju protiv Midtjyllanda (1-1). Čak i prije utakmice, Klopp je razgovarao sa igračem – koji je u listopadu napunio 19 godina.

“U Njemačkoj postoji poznat igrač koji je sličan njemu”, rekao je Klopp. “Možda ćete se morati vratiti malo više unazad, ali ne želim vršiti pritisak na dječaka, iako me zaista mnogo podsjeća na njega.”

“On je samo dobar nogometaš, pametan nogometaš. Brz je, fitički snažan. Ako ga vidite, njegove noge nisu poput nogu 19-godišnjaka, već su odrasle i zato mu zaista želim dati priliku koju zaslužuje.”

To je postavilo misterij na kojeg igrača je Nijemac mislio, ali prema Caoimheu O’Neillu, nadinam Clarksa u klubu je “Philipp Lahm”. Dakle, zagonetka riješena.

Clarkson je igrao u ulozi obrambenog veznog protiv Midtjyllanda i izdržao je punih 90 minuta. Njegov opseg dodavanja, brzo donošenje odluka i sposobnost igranja na različitim pozicijama glavni su mu adut.

Lahm, legenda minhenskog Bayerna i Njemačke koji se povukao 2017. godine, najčešće je bio bek. Međutim, redovito je i uspješno igrao u veznom redu tijekom vodstva Pepa Guardiole.

Najnovije vijesti

Promjena na čelu Hajdukove akademije: Primorca zamijenio bivši trener Sarajeva

0
Danas je s funkcije šefa akademije Hajduka smijenjen legendarni bosanskohercegovački igrač i trener, Boro Primorac. Nakon 36 godina, Primorac se vratio na Poljud u...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!