Liverpool pronašao novog Pirla

Liverpool pronašao novog Andrea Pirla u Italiji! Liverpool je naizgled zainteresiran za Brescijevog mladog veznjaka Sandro Tonalija, sa predsjednikom kluba koji otkriva da je dobio upit od velikana iz Premier lige.

Massimo Cellino je raspravljao o svojom cijenjenom igraču, koji je u Italiji privukao mnogo pozornosti zbog impresivnih prikaza u Seriji B.

Kao što je primijetio Goal.com, 18-godišnjak je ranije uspoređivan sa Andrea Pirlom, osobito zbog sličnosti u njihovom stilu igre i pozicioniranju na terenu. Naravno, još uvijek ima dug put da napravi utjecaj i dostigne ta postignuća.

Ipak, registrirao je pet asistencija i postigao jedan gol u 18 nastupa do sada ove sezone, iako je Cellino naglasio da ga želi zadržati što je duže moguće, priznao je da su Roma i Liverpool napravili prve korake.

“Da, Roma me je pitala o Tonaliju”, izjavio je za Football Italia. “Je li spreman? Ne znam, njemu je tek 18 godina. Ali Liverpool me također kontaktirao prije nekog vremena.”

Kao što se vidi u videu iznad, jasno je zašto je talijanski mladić upoređen sa Pirlom u tako mladoj dobi, dok je legenda AC Milana i Juventusa također prošla kroz mlađe redove u Bresciji.

Međutim, ostaje da se vidi hoće li se ovaj transfer ostvariti ili ne. Jurgen Kopp je sigurno zadovoljan svojim opcijama u ovom trenutku, međutim mora graditi na budućnosti.