NaslovnicaVijestiLorenzo Insigne potvrdio koji klub preuzima njegov bivši trener Maurizio Sarri

Lorenzo Insigne potvrdio koji klub preuzima njegov bivši trener Maurizio Sarri

Krilni igrač Napolija i talijanski reprezentativac Lorenzo Insigne otkrio je koji klub će njegov bivši trener Maurizio Sarri preuzeti u narednih nekoliko dana.

Maurizio Sarri preuzima Chelsea

Talijanski stručnjak je dobio otkaz u napuljskom klubu prošlog tjedna, uprkos tome što je njegov tim bio na korak od osvajanja titule prvaka Serije A, a zamijenio ga je sunarodnjak Carlo Ancelotti.

Nakon posljednje utakmice Napolitanaca u sezoni, Sarri je izjavio: “U životu sve ima svoj kraj. Ponekad je bolje završiti priče dok su dobre. Kad sam stigao, tim je sezonu ranije završio sa 24 boda zaostatka za prvim mjestom, a sada imamo četiri boda manje. Nismo postigli cilj, ali putovanje je bilo fantastično. Sutra ću, prije svih, razgovarati sa svojom obitelji. Mislim da ne bih odmah mogao preuzeti neki drugi talijanski klub, sjećanje na Napoli bi bilo jače od mene.”

Njegov bivši igrač Lorenzo Insigne danas je dao vrlo zanimljivu izjavu u kojoj je po svemu sudeći potvrdio gdje će 59-godišnjak nastaviti svoju trenersku karijeru. Naime, riječ je o Chelseaju, sa kojim se Sarri povezuje već dugo vremena, a gdje bi trebao zamijeniti Antonija Contea.

[su_no1forfootball]

Talijanski reprezentativac je u intervjuu za Corriere dello Sport rekao: “Ukoliko bih sjedio na klupi kod njega u Chelseaju, bio bih sretan jer je uradio dobar posao u Napoliju i naš način igre su cijenili svi. Želim mu sreću i nadam se da će imati isti mentalitet i tamo (u Chelseaju).”

Insigne je u proteklih nekoliko sezona pod vodstvom Sarrija bio jedan od najboljih igrača Napolija, te privukao interes mnogih europskih velikana. Ove sezone je u ukupno 48 nastupa u svim takmičenjima postigao 14 golova i podijelio isto toliko asistencija, a njegov tim je završio na drugom mjestu u Seriji A sa 91 osvojenim bodom, četiri manje od proplasiranog Juventusa.

Engleski mediji su u prethodnih nekoliko dana izvijestili kako će Sarri, nakon što preuzme londonski klub, na Stamford Bridge pokušati dovesti nekoliko zvijezda Napolija, uključujući i Kalidoua Koulibalyja, koji se smatra jednim od najboljih centralnih defanzivaca u Italiji.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!