NaslovnicaVijestiLoše vijesti za Nizozemce: Zvijezda Barcelone neće igrati na Europskom prvenstvu

Loše vijesti za Nizozemce: Zvijezda Barcelone neće igrati na Europskom prvenstvu

Frenkie de Jong, vrhunski veznjak Barcelone i nizozemske reprezentacije s 54 nastupa za nacionalnu momčad, neće nastupiti na Europskom prvenstvu zbog ozljede gležnja. Nizozemski nogometni savez objavio je ovu vijest samo šest dana prije prve utakmice na Euru, u kojoj Oranje igra protiv Poljske.

Veliki je to udarac za Nizozemsku koja će sada morati igrati bez de Jonga, kao i bez Martena De Roona i Matsa Wieffera. Barcelonin as treći je vrhunski nizozemski veznjak koji će propustiti Europsko prvenstvo zbog ozljede.

To nije kraj lošim vijestima za Nizozemsku neposredno prije Eura. Teun Koopmeiners, još jedan veznjak i ključni igrač iz odlične sezone u Atalanti, također se ozlijedio prije jučerašnje utakmice protiv Islanda, posljednjeg testa prije Europskog prvenstva. Težina njegove ozljede još uvijek nije poznata, ali nizozemski mediji navode da prve prognoze nisu obećavajuće.

Međutim, najveći hendikep za Nizozemsku je gubitak De Jonga. On je ključan i nezamjenjiv za nizozemsku reprezentaciju. Koliko je važan izborniku Ronaldu Koemanu, pokazuje i činjenica da ga je bio spreman povesti na Euro čak i po cijenu propuštanja prvih dviju utakmica u skupini, protiv Poljske i Francuske.

To znači da bi zauzeo dragocjeno mjesto u momčadi, iako bi možda na kraju mogao igrati samo jednu utakmicu na Euru. No, sada je De Jong definitivno otpao, nakon što je na pripremama shvatio da ne može igrati.

Objavio je to i sam na društvenim mrežama i poručio: “Bio sam spreman riskirati kako bih igrao za svoju zemlju na Euru, ali to nažalost nije moguće. Ozljeda gležnja zahtijeva duži oporavak. Ispunjenje sna i najveća čast je predstavljati zemlju na velikom natjecanju, pjevati našu himnu i osjetiti podršku cijele zemlje, ali sada ću, kao i cijela Nizozemska, navijati za naše s tribina.”

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!