NaslovnicaVijestiLucas Moura: Senzacionalni Neymar bi bio veliko pojačanje za PSG

Lucas Moura: Senzacionalni Neymar bi bio veliko pojačanje za PSG

Krilni napadač Paris Saint Germaina Lucas Moura osjeća da bi Neymar bio sjajno pojačanje za njegov tim, ali priznaje da bi bi napuštanje Barcelone za njega bila teška odluka.

lucas moura neymar

Neymarov trenutni ugovor sa timom sa Camp Noua istječe u ljeto 2018. godine, ali prema pisanju medija 24-godišnjak bi uskoro trebao potpisati produženje ugovora.

Uprkos tome, PSG je zainteresovan za usluge mladog Brazilca, a Lucas izjavio je da bi mogao zamisliti igranje sa svojim sunarodnjakom na Parku prinčeva.

“Naravno, što da ne? Imati sjajnog igrača kao što je Neymar u PSG-u bi bila velika čast. On je fenomenalan igrač, te bi bio odlično pojačanje za tim. No, teško bi bilo za njega da napusti Barcelonu.”

“Razgovaramo ponekad. Prijatelji smo, normalna je osoba. Uvijek je sretan, nasmijan i spreman za šalu. Na terenu je senzacionalan.”

Lucas Moura također smatra da bi Neymar, on i Zlatan Ibrahimović mogli igrati zajedno i biti dio uzbudljivog napada Laurent Blancovog tima.

“Mislim da bi to bilo jako zanimljivo, mogla bi biti jako dobra kombinacija. Paris Saint Germain uvijek želi rasti, tako da budućnost kluba zavisi o mnogim stvarima.”

Za razliku od Neymara, Lucas je izostavljen sa popisa igrača koje je Dunga pozvao u reprezentaciju, ali tvrdi da će naporno raditi kako bi se ponovo pronašao u planovima izbornika reprezentacije Brazila.

“Nisam razgovarao sa njim puno, ali oba puta kada sam bio u kontaktu s njim, to je prošlo vrlo dobro. Postoji puno poštovanja između nas dvojice, znam da je teško biti izbornik.”

“Dunga ima vrlo agresivan stil i mnogo želje i ambicije za pobjedu. To je stil koji je imao u igračkoj karijeri, te to pokušava prenijeti i na ovaj tim. Osobno, moram nastaviti igrati dobro za svoj klub i onda ću dobiti poziv u reprezentaciju.”

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!