NaslovnicaVijestiLuciano Spalletti kupuje iz bivšeg kluba, stiže defanzivac za 30 miliona eura

Luciano Spalletti kupuje iz bivšeg kluba, stiže defanzivac za 30 miliona eura

Kako navodi Corriere dello Sport, defanzivac Rome Antonio Rudiger vrlo je blizu prelaska u Inter, a cijena transfera je oko 30 miliona eura.

Luciano Spalletti dovodi Antonija Rudigera u Inter

Ukoliko dođe do ovog transfera, to će biti veliki udarac za ‘rimsku vučicu’, koja je, uprkos tome što je izborila Ligu prvaka, ostala bez trenera Luciana Spallettija koji je preuzeo upravo Inter, a sada je na putu da ostane i bez jednog od ključnih igrača.

Novi trener Intera je radio sa Rudigerom tokom 18 mjeseci provedenih na Olimpicu, te je svjestan igračevih kvaliteta.

Međutim, “nerazzurri” bi mogli prekršiti financijski fair-play dovođenjem ovog 24-godišnjaka. Inter za igrača mora platiti 30 miliona eura, a kako bi bio u mogućnosti za tako nešto, vjerovatno će morati prodati jednog ili dva svoja igrača, kako bi izbjegao sankcije od strane UEFA-e.

Njemački reprezentativac je u Romu stigao iz Stuttgarta prošlog ljeta za devet miliona eura, nakon što je sezonu ranije proveo na posudbi u klubu. U dvije sezone u dresu “giallorossa”, defanzivac je skupio 72 nastupa i postigao dva gola.

Roma je u sezoni iza nas završila na visokom drugom mjestu u Seriji A, te izborila učešće u grupnoj fazi Lige prvaka sljedeće sezone, dok je, s druge strane, Inter završio na razočaravajućem sedmom mjestu, te neće igrati u europskim takmičenjima.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!