NaslovnicaVijestiLuis Enrique izjednačio rekord Josepa Guardiole

Luis Enrique izjednačio rekord Josepa Guardiole

Barcelona, koju s klupe predvodi Luis Enrique, danas je savladala Levante rezultatom 0-2, a to im je 28. utakmica bez poraza, te je tako Enrique izjednačio klupski rekord Josepa Guardiole po broju uzastopnih utakmica bez poraza.

Luis Enrique

Trener Bayern Munchena, koji će preuzeti kormilo Manchester Cityja ovog ljeta, ispisao je povijest sa Barcom još u sezoni 2010/11 kada su katalonci stigli do gotovo 30 uzastopnih utakmica bez poraza prije okršaja sa Real Betisom u Kupu kralja u januaru 2011. godine.

Taj rekord je sada izjednačio i Enrique, koji je Blaugranu danas po 100. put predvodio sa klupe u pobjedi protiv Levantea. Prvi gol na utakmici je autogol Davida Navarra u 21. minuti utakmice, a konačnih 0-2 je postavio Luis Suarez na asistenciju Lionela Messija u sudijskoj nadoknadi.

Barca je posljednji put poražena u oktobru, kada ih je savladala Sevilla rezultatom 2-1 nakon golova Michaela Krohn-Dehlija i Vicentea Iborre. Otkako je Enrique na klupi Barce, katalonski gigant je slavio u čak 80 od 100 odigranih utakmica, što je nevjerovatno.

Bivši veznak Barcelone, a danas trener, u srijedu će imati priliku oboriti Guardiolin rekord ukoliko njegov tim ne izgubi u uzvratnoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja protiv Valencije, koja se muči u posljednje vrijeme.

Barcelona se sa današnjom pobjedom učvrstila na prvom mjestu u ligi, te sada ima ukupno 54 osvojena boda iz 22 odigrane utakmice. Prati ih Atletico Madrid sa 51 osvojenim bodom, ali sa utakmicom više, te Real Madrid na trećem mjestu sa 47 osvojenih bodova. Katalonci su na dobrom putu da osvoje titulu prvaka po drugi put u nizu.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!