NaslovnicaVijestiLuis Enrique iznio svoja očekivanja od predstojeće utakmice sa Deportivom

Luis Enrique iznio svoja očekivanja od predstojeće utakmice sa Deportivom

Barcelona trenutno prolazi najteži period u ovoj sezoni. Posljednje tri utakmice katalonski tim je izgubio, a prije njih je remizirao. I dalje su na prvom mjestu ali samo zbog bolje gol razlike, Atletico je drugi sa istim brojem bodova, a madridski Real ima bod manje, tako da nas bez sumnje očekuje zanimljiv finiš španske Primere. Barcelona je takođe završila i svoje takmičenje u Ligi prvaka jer ih je tamo u dvije utakmice eleminisao Atletico Madrid i tako se plasirao polufinale Lige prvaka.

Luis Enrique

Trio MSN ne funkcioniše dobro što je glavni problem Barcelone u prethodnom periodu. Barcelona već godinama u nazad nije bila u sličnoj krizi.

Možda i najvažnija utakmica u ovoj sezoni za Barcelonu bit će protiv Deportiva La Corune koju igraju sutra, a trener Barcelone Luis Enrique iznio je svoja očekivanja od predstojeće utakmice.

“Deportivo je veoma dobra ekipa, posebno su dobri u odbrani. Ali, mi moramo pobijediti kako bismo sebi podignuli samopouzdanje. Gostujuće utakmice su uvijek teške, sada je ova utakmica možda čak i teža s obzirom u kakvoj se situaciji nalazimo, no moramo pronaći način da sutra osvojimo sva tri boda.”

“Oba posljednja susreta protiv Deportiva su završila identičnim rezultatom, 2-2 i to samo govori o kakvom je protivniku riječ. Ukoliko ponovimo zalaganje sa utakmice protiv Valencije uz bolju završnicu, ne trebamo se brinuti.”

Na pitanje novinara o utakmicama Atletico Madrida i Reala, Enrique je bez puno razmišljanja rekao da ga ne zanimaju njihove utakmice.

[su_sportingbet_premier_league]

“Atlético i Real Madrid? Ne zanimaju me njihove utakmice. Mi se moramo fokusirati na preostale našeutakmice, sve i da želim, nemam vremena ni pogledati njihove utakmice. Znamo da ovisimo samo o sebi. Ne želim ni zamišljati kakvu proslavu ćemo imati ukoliko uspijemo osvojiti prvenstvo.”

“Psihički smo pali? Najbolje sportske psihologe imamo tu u Barceloni, tako da nam to ne predstavlja nikakav problem.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!