NaslovnicaVijestiLUIS FIGO OTKRIO: "On bi trebao osvojiti Zlatnu loptu!"

LUIS FIGO OTKRIO: “On bi trebao osvojiti Zlatnu loptu!”

Zlatna lopta je nagrada koja bi trebala biti dodijeljena najvećem talentu te godine, a tijekom godina krem svjetskog nogometa kao što su Brazilac Ronaldo i Zinedine Zidane pokupili su taj prestižni trofej.

LUIS FIGO OTKRIO

Unatoč tome što se temelji na talentu, čini se da igrač ima jasnu prednost u osvajanju Zlatne lopte ako igra u napadačkoj poziciji koja može pobuditi i privući navijače.

Braniči i vratari se u večini slučajeva doživljavaju kao naknadna misao sa samo tri braniča koji su do sada primili ovu nagradu, a niti jedan vratar to nije ostvario do sada.

Posljednji branič koji je osvojio ovu nagradu bio je pobjednik Svjetskog prvenstva i legenda Parme Fabio Cannavaro još 2006. godine.

Jedan bivši igrač koji vjeruje da bi braniči trebali dobijati više pozornosti je bivši Real Madridovac i veznjak Portugala Luis Figo.

Bivši Galacticos je priznao kako je teško osvojiti nagradu u obrani, ali je izdvojio braniča koji bi trebao dobiti priznanje.

“Jasno je da Sergio Ramos zaslužuje osvojiti Zlatnu loptu”, objasnio je Figo u intervjuu za Marcu.

“Budući da je branič gotovo kao vratar, puno je teže osvojiti nagradu, ali Cannavaro je to uspio”, dodao je Figo.

“To ovisi o trenutku, godini, ali samo zbog kvalitete je očito da ga Ramos treba osvojiti.”

To je kontraverzni izbor Portugalca sa Ramosom koji je u najmanju ruku polarizirajući lik.

Međutim, 32-godišnji Španjolac je uspio u ovoj sezoni postići 16 golova na svim natjeacanjima, što je više nego Roberto Firmino (14) i Paulo Dybala (10).

Da ne spominjemo njegovu karijeru do sada, koja trenutno doseže nevjerojatnih 107 golova.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!