NaslovnicaVijestiLUIS FIGO OTKRIO: Evo koja zvijezda Real Madrida zaslužuje Zlatnu loptu!

LUIS FIGO OTKRIO: Evo koja zvijezda Real Madrida zaslužuje Zlatnu loptu!

Zlatna lopta je dugo vremena kritizirana od strane ljubitelja nogometa zbog pristranosti prema napadačima, s obzirom da su je jako rijetko osvajali veznjaci, a skoro nikako defanzivci.

Ramos zaslužuje Zlatnu loptu

Prošlo je čak 13 godina otkako je defanzivac posljednji put osvojio ovu prestižnu individualnu nagradu. Od tog trenutka iz 2006. godine, kada je nakon osvajanja Svjetskog prvenstva sa Italijom najboljim igračem svijeta proglašen defanzivac Fabio Cannavaro, samo četiri igrača su osvajala ovu nagradu, a riječ je o Kaki, Lionelu Messiju, Cristianu Ronaldu i Luki Modriću.

Međutim, nekada također najbolji igrač svijeta Luis Figo izjavio je kako želi da se promijene neke stvari kod izbora najboljeg na svijetu. Portugalac, koji je Zlatnu loptu osvojio 2000. godine nakon nevjerovatne debitantske sezone u dresu Real Madrida, mišljenja je kako tu nagradu također zaslužuje i trenutni kapiten ‘kraljeva’ Sergio Ramos.

Ramos je prošle godine završio na 19. mjestu, dok je njegov kolega iz obrane Los Blancosa Raphael Varane, koji je sa ‘trikolorima’ prošlog ljeta osvojio Svjetsko prvenstvo, završio na sedmom mjestu. 46-godišnjak je rekao: “Jasno je kako Sergio Ramos zaslužuje osvojiti Zlatnu loptu. Biti defanzivac je skoro isto kao biti i golman, puno je teže osvojiti tu nagradu, ali Cannavaro je u tome uspio. Sve zavisi od trenutka, ali samo zbog kvalitete očito je kako ju Ramos treba osvojiti.”

Nakon što je prošle godine Zlatnu loptu osvojio Luka Modrić, Ramos je postavio fotografiju sa nagradom na svoj instagram story uz opis: “A kada ću ja dobiti svoju?” Nakon toga je objavio i fotografiju sa hrvatskim reprezentativcom, te mu čestitao što je prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!