NaslovnicaVijestiLUIS SUAREZ OBJASNIO: Evo zbog čega Messi nikad ne gleda utakmice u...

LUIS SUAREZ OBJASNIO: Evo zbog čega Messi nikad ne gleda utakmice u kojima je igrao!

U današnjem, modernom nogometu, analizi nastupa se daje velika pažnja, te igrači često gledaju svoje nastupe kako bi vidjeli gdje griješe i što trebaju popraviti. Međutim, to nije slučaj kada je u pitanju jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa Lionel Messi.

Messi ne gleda odigrane utakmice

Za petorostrukog osvajača Zlatne lopte vjerovatno i nema potrebe da popravlja bilo što u svojoj igri, a kako otkriva njegov suigrač Luis Suarez, Argentinac ne gleda svoje odigrane utakmice jer je vrlo samokritičan, te se radije fokusira na rezultate i igru cijelog tima.

Na pitanje da li 31-godišnjak analizira svoje utakmice, Suarez je u intervjuu za katalonske novine Sport rekao: “Ne, ali razgovaramo o mnogim situacijama tokom utakmica. Razgovaramo i o dobrim i o lošim stvarima, jer smo obojica samokritični. Postoje dani kada pobijedimo, a ja se osjećam frustrirano jer nisam igrao dobro. Leo zna da sam spreman kritizirati i sam sebe, kao i ja za njega također, uvijek znam kad se naljuti zbog lošeg nastupa.”

Urugvajac sa Messijem svlačionicu na Camp Nouu dijeli od 2014. godine, kada je stigao u klub iz Liverpoola za čak miliona eura. On je u početku igrao na poziciji desnog krila, dok je Messi igrao u vrhu napada. Međutim, na utakmici protiv Ajaxa u vrijeme dok je tim vodio Luis Enrique, njih dvojica su zamijenili pozicije, te odlučili da bi tako trebalo i ostati.

O tome je dodao: “Njihova defanzivna linija je bila jako povučena, i Messi na toj poziciji nije nalazio dovoljno prostora, tako da smo odlučili kako ću ja zaigrati tamo. Odigrali smo dvije dobre akcije i kada sam se vraćao na krilo, Leo mi je rekao ‘ukoliko želiš, možeš ostati naprijed’. Ostao sam na poziciji devetke do kraja utakmice, a kasnije je Luis Enrique u dogovoru s nama dvojicom odlučio da nastavimo igrati tako, i to se zadržalo do danas.”

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!