NaslovnicaVijestiLuka Jović se oglasio nakon prelaska u Real Madrid

Luka Jović se oglasio nakon prelaska u Real Madrid

Luka Jović se oglasio po prvi put nakon potpisa ugovora sa Real Madridom, u transferu vrijednom 60 miliona eura, čime je postao šesti najskuplje plaćeni igrač “kraljevskog kluba” u istoriji.

Srpski golgeter Luka Jović otvorenim pismom oprostio se od Eintrachta iz Frankfurta i poručio da odlazi u Real Madrid ponosan, sa prilikom da dodatno napreduje u karijeri.

Jović je prije nekoliko dana potpisao šestogodišnji ugovor sa najtrofejnijim klubom Europe u transferu vrijednom 60 miliona eura. To je najveći iznos koji je Real u svojoj istoriji izdvojio za klasičnog napadača, rekord je dosad držao Brazilac Ronaldo, koji je za 45 miliona eura došao na Santiago Bernabeu 2002. godine iz Intera.

“Uživao sam dvije godine u Eintrachtu iz Frankfurta. Upoznao sam mnogo sjajnih ljudi i igrao u fantastičnom klubu, koji su navijači napravili posebnim. Možemo biti ponosni na naša dostignuća. Nikada neću zaboraviti ovu sezonu Lige Europe”, napisao je Jović na Instagramu.

Kao vrhunac igranja za Eintracht označio je osvajanje Kupa Njemačke u Berlinu, pobjedom u finalu nad Bayernom 3:1 prošle godine.

“Nije mi bilo lako da odem, ali Real Madrid otvara vrata da postanem još veći igrač. Svako dijete ima san da zaigra u takvom klubu. Moj se ostvaruje”, zaključio je Jović, uz zahvalnost klubu i navijačima na velikoj podršci.

Jović je trenutno sa reprezentacijom Srbije u Lavovu, gdje se sprema za duel protiv Ukrajine u kvalifikacijama za EURO 2020.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!