NaslovnicaVijestiLuka Modrić je osvojio Zlatnu loptu za 2018. godinu!

Luka Modrić je osvojio Zlatnu loptu za 2018. godinu!

Luka Modrić je osvojio Zlatnu loptu France Footballa (Ballon d’Or) za 2018. godinu! Sjajni veznjak Real Madrida i reprezentacije Hrvatske je tako na najbolji mogući način krunisao fenomenalnu sezonu na klupskom, reprezentativnom i individualnom planu.

Luka Modrić je najbolji nogometaš svijeta i u izboru France Footballa, francuskog časopisa koji dodjeljuje najprestižniju individualnu nagradu u nogometu.

Modrić je prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda, koji je u ovom izboru završio odmah iza kapetana hrvatske reprezentacije. Baš kao što je bio slučaj i na dodjeli FIFA-ine nagrade The Best, Cristiano Ronaldo i Lionel Messi nisu se pojavili na dodjeli najprestižnije individualne nagrade, Zlatne lopte. Messi i Ronaldo podijelili su međusobno posljednjih deset Zlatnih lopti, po pet svakome, no nisu se udostojali pojaviti na večerašnjoj ceremoniji.

Zlatna Lopta, priznanje za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini, posljednja je ovogodišnja velika nagrada u nogometnom svijetu. Modrić je dosad osvojio sve druge nagrade, a novim trofejem u Parizu kompletirao je najbolju godinu u svojoj karijeri. Nakon što je s Real Madridom osvojio treći put zaredom Ligu prvaka s Hrvatskom je došao do finala Svjetskog prvenstva na kojemu je proglašen najboljim igračem prvenstva

Osvojio je već UEFA-inu nagradu za najboljeg nogometaša Europe, a proglašen je i najboljim nogometašem svijeta u FIFA-inu izboru. Internetski portal Goal mu je dodijelio nagradu za najboljeg, a isto je zatim učinio i američki časopis Gentlemen’s Quarterly (GQ).

Prošli tjedan ga je najboljim proglasila i organizacija Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS). France Football Zlatnu loptu dodjeljuje od 1956. godine na temelju glasova novinara tog časopisa te odabranih drugih novinara u zemljama izvan Francuske.

Najnovije vijesti

Francuski nogometaš okončao karijeru zbog zdravstvenih problema te pokrenuo tužbu protiv...

0
Iz Francuske nam dolazi jedinstvena priča o profesionalnom nogometašu Francois-Xavieru Fumu Tamuzu koji je odlučio pokrenuti tužbu protiv dva farmaceutska giganta zbog cjepiva tijekom...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!