NaslovnicaVijestiMAJSTOR OBMANE: Lažni nogometaš uvjerio četiri profesionalna kluba da mu ponude ugovor!

MAJSTOR OBMANE: Lažni nogometaš uvjerio četiri profesionalna kluba da mu ponude ugovor!

Možda niste čuli za nogometaša Bernija Verhagena, ali njegova priča je zaista nevjerovatna i pomalo luda. Kažemo nogometaš, ali on to zapravo nije. Verhagen je uspio uvjeriti čak četiri profesionalna nogometna kluba da ga dovedu u svoje redove, iako on nije nogometaš, a pogotovo no profesionalac.

Lažni nogometaš prevario četiri kluba

No, čini se kako će mu se sve to obiti o glavu, s obzirom da posljednji klub sa kojim je potpisao ugovor, danski Viborg, sprema tužbu protiv njega. Iz kluba su potvrdili kako su doveli 25-godišnjeg Nizozemca i ponudili mu profesionalni ugovor prije nego što su ga vidjeli kako zapravo igra.

Međutim, nakon što su ga vidjeli na prvom treningu, na kojem nije izgledao nimalo poput profesionalnog nogometaša, počeli su sumnjati u njega. Verhagen je bio primoran napustiti trening, a uprava Viborga je podnijela krivičnu prijavu povodom prevare, krivotvorenja dokumenata i krađe identiteta.

U izvješću kluba piše: “Postoje jasni dokazi velike prevare u kojoj je vjerovatno uključeno više ljudi u nekoliko zemalja.” Prije nego što je potpisao ugovor, Verhagen je navodno tvrdio kako je ranije u ‘karijeri’ igrao za moldavski Dinamo-Auto, južnoafrički Cape Town City i čileanski Audax Italiano.

Ipak, trener Dinamo-Auta je izjavio kako nikada nisu čuli za njega, dok vlasnik Cape Town Cityja je priznao kako Verhagen nikada nije bio u klubu. Rekao je: “Nikada nije registriran niti je igrao za Cape Town City. Trebao je, ali smo otkrili da nešto nije u redu, tako da smo mu odbili dati profesionalni ugovor.”

Međutim, sam Verhagen je ranije ove godine objavio fotografiju u klupskom dresu, tako da je možda i potpisao ugovor. Pored toga, i na njegovoj službenoj stranici na Transfermarktu stoji kako je igrao za sva četiri prethodno navedena kluba.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!