NaslovnicaVijestiMaksimir je sramota za Hrvatsku: Da li će Dinamo svoje utakmice igrati...

Maksimir je sramota za Hrvatsku: Da li će Dinamo svoje utakmice igrati u Ljubljani?

Hrvatska je svjetski viceprvak, ali još uvijek je na samom dnu kada je u pitanju infrastruktura. Stadion Maksimir je u takvom očajnom stanju da bi mogao izgubiti utakmice reprezentacije. Pitanje je i što će se dogoditi s Ligom prvaka.

Stadion Maksimir u Zagrebu u martu počeo je da se urušava, kada ga je pogodio potres. Stadion je od tada samo djelomično siguran te su ga pregledali statičari i ocijenili kao privremeno neupotrebljiv. Ovaj stadion, na kojem Dinamo i hrvatska reprezentacija igraju svoje utakmice, još nije dobio zeleno svjetlo za korištenje u punoj funkciji.

Manchester United i Liverpool dobili odgovor iz Italije: “Ne želimo ga prodati ispod 100 milijuna eura”

Uslijedit će nove detaljne inspekcije nakon kojih će biti jasno što će se dogoditi sa stadionom. Bolje rečeno, što će se dogoditi Dinamu i Hrvatskoj. U slučaju da stadion ne prođe inspekciju, Europskom nogometnom savezu (UEFA) teško je dopustiti da se na njemu igraju utakmice, a krovna organizacija nogometa u Evropi i do sada je jedva dozvoljavala da se na njemu igraju kvalifikacijske utakmice i Liga prvaka.

Međutim, neki se hrvatski mediji već igraju sa scenarijima u slučaju da Maksimir ne bude dovoljno siguran za igranje utakmica. U ovom slučaju, reprezentacija bi se opet preselila, najvjerojatnije na jedan od ostala tri stadiona koji ispunjavaju kriterije, tj. u Split (tamo se nije igrao nekoliko godina), u Rijeku ili Osijek. Što se Dinama tiče, mediji nagovještavaju da bi navedeni klub mogao igrati utakmice Lige prvaka u Ljubljani, na stadionu Stožice. Inače to ne bi bilo prvi put u povijesti.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!