NaslovnicaVijestiManchester City - Arsenal: Premier liga se vraća nakon 100 dana pauze!

Manchester City – Arsenal: Premier liga se vraća nakon 100 dana pauze!

Nakon tačno 100 dana pauze na program se vraća najjača i najzanimljivija liga na svijetu – Premier liga. U srijedu ćemo odmah imati poslasticu na programu s obzirom da će snage odmjeriti učenik i učitelj, Guardiola i Arteta, koji su donedavno surađivali a sada su na suprotnim stranama.

Timske novosti

Potrajalo je duže nego inače ali će student ipak imati priliku da se dokaže pred svojim profesorom, govorimo naravno i Arteti i Guardioli. Arteta je donedavno bio desna ruka Guardiole u Cityu i čini se da je njegovim odlaskom ekipa pala u formi. Katalonac je s toga angažovao “novu desnu ruku” Juana Manuela Lila, koji će svojim savjetima i iskustvom pokušati podići razinu igre Citya.

Liverpool je daleko ispred Citya ali ipak, Guardiola sigurno želi da što je duže moguće stvara probleme Redsima i koliko toliko učini borbu za titulu zanimljivom. U slučaju poraza protiv Arsenala, ekipa Jurgena Kloppa bi bila samo jednu pobjedu udaljena od titule.

No ipak, ne treba zaboraviti koliki vizualac je Guardiola, te je evidentno kako će u preostalih devet utakmica kombinovati sastav i igrače, kako bi spoznao što je zapravo potrebno ovoj ekipi kako bi naredne sezone vodila konkurentnu bitku za titulu.

Iako je to bilo davno, ne treba zaboraviti da je zadnji meč pred ovu pauzu City izgubio od najvećeg rivala Uniteda, a dva kiksa za redom protiv kklubova iz velike šestorke je nešto što Guardiola kao osoba jednostavno ne može da si dopusti.

U prilog mu ide činjenica da je njegova ekipa osvojila 13 od mogućih 15 bodova na Etihadu, ali također igranje bez publike prednost domaćeg terena ne čini toliko važnim što smo mogli vidjeti u Bundesligi koja je zabilježila nikad veći prosjek pobjeda gostiju nego što je to slučaj sada.

Topnicima je ovo vlo važan meč. Arteta je preporodio ekipu, a sa pobjedom u ovom meču približili bi se svega dva boda petoj poziciji koja bi trebala voditi u Ligu prvaka naredne sezone zbog suspenzije Citya. Da li će Guardiola svom učeniku učiniti uslugu? Zvuči nezamišljivo, ali ipak te stvari su moguće i u najvećim razinama nogometnih takmičenja.

Oba trenera na raspolaganju imaju sve igrače, tako da možemo oečkivati pravi nogometni spektakl, bez obzira na prazne tribine.

Prognoza i prijedlog za klađenje

Ako neko poznaje ekipu Citya, onda je to Arteta. Na ruku mu ide činjenica da City nema rezultatski imperativ u ovom meču, titula je izgubljena, suspendovani su iz Lige prvaka, dok je Arsenalu prijeko potrebna pobjeda.

Podatak iz Bundeslige o rastu prosjeka pobjeda gostujućih ekipa ide mu u prilog, sve igrače ima na raspolaganju a veseli ga i odlična forma Aubameyanaga koji bi mogao prestići Henrya kao igrač koji je najbrže stigao do brojek od 50 golova za klub.

Arsenal je najgrublja ekipa u Premier ligi i u prosjeku primaju gotovo 2,5 kartona po susretu. U ovom meču morat će da grizu ukoliko žele doći do bodova, što je vjerujem cilj koji je sebi zacrtao Arteta bez obzira na veliku ulogu autsajdera u ovom meču.

Arbitar u srijedu će biti Anthony Taylor koji je ove sezone na prosjeku od 4,5 kartona po meču u Premier ligi, što je iznimno visoko za ovo takmičenje. Uz sve to podijelio je i 4 crvena kartona.

Izvor: bet365

City - Arsenal

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!