NaslovnicaVijestiManchester City dovodi prvo pojačanje za 44 miliona eura!

Manchester City dovodi prvo pojačanje za 44 miliona eura!

Kako javljaju mediji sa Otoka, Manchester City dovodi prvo pojačanje u ljetnjem prijelaznom roku, a iznos obeštećenja je 44 miliona eura.

Manchester City dovodi prvo pojačanje

Prema navodima britanskih medija Bournemouth je privhatio ponudu Manchester Cityja za Nathana Akea od 44 miliona eura, pa bi nizozemski nogometaš uskoro trebao i zvanično biti predstavljen kao prvo pojačanje “građana“ za narednu sezonu.

Kakao javlja BBC “trešnje“ bi mogle zaraditi dodatnih 1,5 miliona eura u slučaju ispunjavanja određenih bonusa.

Nizozemski reprezentativac, 25-godišnji Ake u Bournemouthu je od 2017. godine, ali je s obzirom na ispadanje kluba iz Premier lige bilo očekivati da ovog ljeta pronađe novu sredinu.

Josep Pep Guardiola, menadžer Cityja želio je u ljetnom prijelaznom roku pojačati defanzivnu liniju, a Ake je već dugo bio jedna od njegovih glavnih meta.

Ake je profesionalnu karijeru počeo u Chelseaju, koji ga je slao na posudbe u Reading, Watford i Bournemouth, koji je 2017. godine otkupio njegov ugovor. Za “trešnje“ je odigrao 121 takmičarsku utakmicu i postigao 11 golova. U dresu reprezentacije Nizozemske do sada je upisao 13 nastupa uz dva pogotka.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!