NaslovnicaVijestiManchester City otkrio statuu u čast Sergija Aguera na desetu godišnjicu osvajanja...

Manchester City otkrio statuu u čast Sergija Aguera na desetu godišnjicu osvajanja titule

Nogometni klub Manchester City otkrio je danas kip ispred stadiona u čast svog bivšeg igrača Sergia Aguera, na desetu godišnjicu osvajanja šampionske titule osvojene golom argentinskog napadača u produžetku.

Prije 10 godina Aguero je zabio gol u 93. minuti utakmice protiv Queens Park Rangersa u posljednjem kolu Premier lige i donio Manchester Cityju naslov prvaka nakon 44 godine.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Osim Aguera, kipove su ispred stadiona dobili i njegovi bivši suigrači David Silva i Vincent Kompany.

Kip je izradio nagrađivani kipar Andy Scott od tisuća zavarenih komada pocinčanog čelika, stoji na klupskoj stranici. Kip je postavljen ispred istočne tribine stadiona Etihad, a tijekom noći bit će osvijetljen plavom bojom, kao i kipovi Silve i Kompanye.

“Ovo je za mene jako lijepa i dirljiva stvar. U tih 10 godina uspio sam osvojiti mnoge trofeje i pomogao klubu da postane jedan od najvažnijih na svijetu. Zahvalan sam klubu što je napravio kip kao priznanje za moju nogometnu karijeru u Manchesteru. To je vrlo posebna stvar”, rekao je Aguero.

Manchester City je napustio na kraju prošle sezone nakon 10 godina kao najbolji strijelac u povijesti kluba. Zabio je 257 golova u 384 utakmice, osvojio je pet naslova Premier lige, FA kup i šest trofeja Liga kupa. Argentinac je najbolji strani strijelac u povijesti Premier lige i ima najbolji omjer golova po minuti u povijesti natjecanja.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!