NaslovnicaVijestiManchester City ponudio 50 miliona za zvijezdu Premier lige

Manchester City ponudio 50 miliona za zvijezdu Premier lige

Prema pisanju engleskih medija, Manchester City je poslao ponudu u vrijednosti od čak 50 miliona funti za zvijezdu Leicester Cityja, unatoč tome što je Pep Guardiola na današnjoj press konferenciji izjavio kako su vrlo male šanse da njegov klub dovede još neko pojačanje do kraja prelaznog roka, koji se zatvara sutra.

Manchester City dovodi Mahreza

Samo sat vremena nakon što je potvrđen dolazak defanzivca Athletic Bilbaa Aymerica Laportea za 65 miliona eura, pojavile su se špekulacije kako španjolski stručnjak ide po još jednog igrača. U pitanju je krilni igrač Leicestera Riyad Mahrez, koji navodno očajnički želi napustiti King Power stadion do kraja prelaznog roka.

Kao glavni razlog za taj potez navodi se povreda Leroya Sanea, koji će sa terena odsustvovati najmanje šest do sedam tjedana. Trenutno vodeći klub u Premier ligi je ranije ovog mjeseca odustao od dovođenja bivše zvijezde Arsenala Alexisa Sancheza, sa kojim su se povezivali već skoro godinu dana. Čileanac je na kraju prešao u Manchester United, dok je u suprotnom smjeru otišao Henrikh Mkhitaryan.

Riyad Mahrez je u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, nakon vrlo lošeg starta sezone, kada je njegov tim dugo vremena bio u zoni ispadanja. Najveću cijenu za to je platio bivši trener ‘Lisica’ Craig Shakespeare sredinom oktobra prošle godine. Ipak, nakon imenovanja Claudea Puela novim trenerom, Leicester je počeo igrati mnogo ozbiljnije.

[su_premierleague]

‘Lisice’ se trenutno nalaze na čak sedmom mjestu u Premier ligi sa 34 osvojena boda iz 24 odigrana kola, te za šestoplasiranim Arsenalom zaostaju osam bodova. Također su prošli i u petu rundu FA Kupa nakon ubjedljive pobjede rezultatom 5-1 protiv Peterborough Uniteda u subotu i mnogi očekuju njihov prolazak u četvrtfinale, s obzirom da su ponovo imali sreće u ždrijebu, te im je sljedeći protivnik Sheffield United.

Mahrez, koji je u klub stigao početkom 2014. godine iz Le Havrea za samo 500,000 eura, ove sezone je odigrao ukupno 27 utakmica u svim takmičenjima, postigao devet golova, te podijelio sedam asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!