NaslovnicaVijestiManchester City se oglasio saopštenjem i najavio naredni korak

Manchester City se oglasio saopštenjem i najavio naredni korak

Nakon izbacivanja iz Lige prvaka u naredne dvije sezone, Manchester City se oglasio saopštenjem i najavio žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausanneu.

“Građani” neće imati pravo igranja u europskim natjecanjima u naredne dvije sezone za koje izbore nastup, najvjerovatnije sezone 2020/21 i 2021/22, a moraće da plate i 30 miliona eura kazne. Zabrana se ne odnosni na ovu sezonu, pa će City moći da nastavi takmičenje u ovogodišnjoj Ligi prvaka, gdje će u osmini finala ukrstiti koplja sa Real Madridom.

Manchester City oglasio se nakon odluke UEFA kratkim saopštenjem:

“Manchester City je razočaran, ali ne i iznenađen današnjom objavom UEFA. Klub je od početka naglašavao da je potrebno da istragu sprovede nezavisno tijelo. U decembru 2018. godine, glavni istražitelj UEFA je javno govorio o tome kakav će ishod ove istrage biti, prije nego što je sama istraga i počela. Sve što se kasnije dešavalo samo je ukazivalo na konačan ishod istrage. Klub je podnio zvaničnu žalbu Disciplinskoj komisiji UEFA.

Jednostavno rečeno, ovo je proces koji je pokrenula UEFA, koji je vodila UEFA i u kome je UEFA donijela odluku. Sada kada je sve završeno, klub će sačekati zvaničnu presudu na osnovu koje će biti uložena žalba Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausanneu što je prije moguće”, navodi City u svom saopštenju.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!