NaslovnicaVijestiManchester City započeo pregovore oko dovođenja brazilskog reprezentativca

Manchester City započeo pregovore oko dovođenja brazilskog reprezentativca

Kako pišu engleski mediji, Manchester City je konačno započeo pregovore oko dovođenja jednog od najboljih brazilskih veznih igrača, Freda.

Manchester City dovodi Freda

Prema navodima The Telegrapha, ‘Građani’ su Shakhtar Donetsku za njegove usluge spremni platiti oko 40 miliona funti. Predsjednik kluba Khaldoon al-Mubarak, izvršni direktor Ferran Soriano i sportski direktor Txixi Begirstain, danas su održali sastanak na kojem su raspravljali o tome kako pojačati svoj tim pred nastavak sezone.

Fred je navodno njihova glavna meta, a ukoliko ga ne dovedu do kraja zimskog prelaznog roka, uradit će to već na kraju sezone.

Ranije ovog tjedna je objavljeno kako su predstavnici ukrajinskog velikana bili u Manchesteru i raspravljali o mogućem odlasku 24-godišnjaka, u kojem Pep Guardiola vidi perfektnog nasljednika jednog od svojih najvažnijih igrača, također Brazilca Fernandinha, koji je u petak potpisao novi trogodišnji ugovor. Pored toga, klub će sljedećeg ljeta napustiti i dugogodišnji veznjak ‘Građana’ Yaya Toure, nakon što mu istekne ugovor.

Na današnjem sastanku se također raspravljalo i o mogućem dolasku defanzivca West Bromwich Albiona Jonnyja Evansa, za kojeg interes pokazuju još i Arsenal, te Leicester City. Osim njega, druga opcija za Pepa Guardiolu je defanzivac Real Sociedada Inigo Martinez, koji u svom ugovoru sa španjolskim klubom ima otkupnu klauzulu u vrijednosti od 28 miliona funti.

[su_no1forfootball]

Manchester City se već nekoliko mjeseci povezivao sa dovođenjem zvijezde Arsenala Alexisa Sancheza, ali su se povukli iz utrke prije nekoliko dana, nakon što se u istu uključio veliki rival Manchester United. Arsenal je već postigao dogovor sa ‘Crvenim vragovima’, te će doći do direktne zamjene Sancheza za Mkihtaryana, a čileanski reprezentativac je navodno jučer prošao ljekarski pregled u svom novom klubu, te će biti predstavljen kao novo pojačanje već danas.

Manchester City je i dalje ubjedljivo vodeći u Premier ligi sa 65 osvojenih bodova iz 24 odigrana kola, dok drugoplasirani Manchester United ima 12 bodova manje. Arsenal se nalazi na razočaravajućem šestom mjestu sa samo 42 osvojena boda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!