NaslovnicaVijestiManchester United dovodi još jednog nizozemskog igrača

Manchester United dovodi još jednog nizozemskog igrača

Manchester United želi da dovede još jednog nizozemskog nogometaša, ovaj put ‘Crveni đavoli’ su zagrili za talentovanog igrača Feyenoorda, Tahitha Chonga.

Manchester United

Pisanje britanskih medija u posljednje vrijeme sve više dobija smisao, jer će United vjerovatno potpisati ovog 16-godišnjeg igrača koji je zapao za oko skautima engleskog velikana. Chong je prošlog ljeta na omladinskom turniru koji se održao u Manchesteru impresionirao svojim partijama te je na sebe privukao i skaute Manchester Uniteda.

Chong može da igra na više pozicija, najučinkovitiji je na lijevom krilu gdje svojom brzinom zadaje muke svojim čuvarima, nije mu strano ni igranje u sredini terena jer je veoma kvalitetan u ulozi kreativca. Za mlade selekcije Feyenoorda nastupa još od 2009. godine, a nastupao je i za U15, U16 i U17 selekcije reprezentacije Nizozemske.

[su_netbet_bonus50_veliki]

United ovim transferom želi da nastavi sa svojom politikom dovođenja mladih igrača, u koju su zakleti i za koju misle da je ispravna. Van Gaal nerijetko u vatru baci mlade igrače koji se ponekad ne snađu baš najbolje. Najbolji primjer za to je Marcus Rashford koji trenutno briljira u dresu tima iz Manchestera. Za prvi tim Uniteda nastupa već mjesec dana, a već je postigao pet golova. Dva od pet je dao Arsenalu, odnosno Manchester Cityju i tako već privukao simpatije navijača koje će mu biti itekako potrebne u nastavku njegove karijere.

United ove sezone ne igra kao što smo očekivali, Van Gaal nije uspio da uspostavi stabilan United. Ispali su iz Lige Europe u dvomeču protiv Liverpoola. U Premiershipu su tek na šestoj poziciji koja ih ne vodi čak ni u Ligu Europe, imaju isti broj bodova kao i West Ham (50) koji je na mjestu iznad zbog bolje gol razlike. Ali, do kraja je još sedam utakmica tako da nije nemoguće da United izbori plasman u Ligu prvaka jer ih sa četvrtim mjestom na kojem je City dijeli samo jedan bod.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!