NaslovnicaVijestiMANCHESTER UNITED GA PLANIRA PRODATI: Romelu Lukaku odlučio u koji klub želi...

MANCHESTER UNITED GA PLANIRA PRODATI: Romelu Lukaku odlučio u koji klub želi otići!

U posljednjih nekoliko tjedana u engleskim medijima su se pojavile špekulacije kako bi jedna od najvećih zvijezda Manchester Uniteda Romelu Lukaku mogao napustiti klub na kraju sezone.

Lukaku želi u Juventus

25-godišnjak, koji je na Old Trafford stigao iz Evertona u ljeto 2017. godine za čak 85 miliona eura, igra razočaravajuće ove sezone, te je na ukupno 34 nastupa u svim takmičenjima postigao tek devet golova.

Pored toga, otkako je Josea Mourinha krajem prošle godine zamijenio Ole Gunnar Solskjaer, belgijski reprezentativac je izgubio mjesto u početnih jedanaest ‘Crvenih vragova’, s obzirom da Solskjaer preferira Marcusa Rashforda u vrhu napada.

Kako danas pišu engleske novine The Sun, čelnici kluba razmišljaju o njegovoj prodaji sljedećeg ljeta, a on navodno želi otići u redove talijanskog prvaka Juventusa. Izvor blizak Unitedu je u intervjuu za The Sun rekao: “Lukaku je veliki fan Cristiana Ronalda. Izgubio je mjesto u početnih jedanaest, ali nije previše zabrinut. Vidjet ćemo što će se dogoditi, ali ovo će biti uzbudljivo ljeto za United.”

S druge strane, Solskjaer je uvjeren kako se Lukaku može vratiti u pravu formu u nastavku sezone, ali je i dodao kako je on nabacio previše mišićne mase pred Svjetsko prvenstvo prošle godine. Rekao je: “Razumijem zašto je to uradio. Kada se spremate za Svjetsko prvenstvo i vidite protiv kakvih timova ćete igrati, fizička sprema je jako bitan dio priprema. Tražimo od napadača da se non stop kreću, da se vraćaju nazad, ali on to svakako radi, tako da će sve biti u redu. Nije se teško riješiti mišića. On je mršav, ali je mišićav, i uskoro će ponovo postizati golove.”

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!