NaslovnicaVijestiManchester United odustao od kupovine Lindelofa zbog neočekivanog razloga

Manchester United odustao od kupovine Lindelofa zbog neočekivanog razloga

Manchester United je, kako pišu engleski mediji, odustao od kupovine defanzivca Benfice Victora Lindelofa u zimskom prelaznom roku.

Lindelof je od početka sezone na radaru Josea Mourinha, koji ga je želio dovesti na Old Trafford, no čini se da je portugalski stručnjak odustao od tog plana. Transfer, koji je trebao iznositi između 38 i 42 miliona funti, ipak se neće desiti u januaru.

Razlog je potpuno neočekivan, kako piše BBC Sport, Mourinho je toliko oduševljen nastupima Phila Jonesa i Marcosa Roja u posljednjih nekoliko utakmica da je odlučio odustati od kupovine novog štopera.

Pored Roja i Jonesa, Portugalac također na štoperskim pozicijama na raspolaganju ima i Erica Baillyja, Chrisa Smallinga i Daleya Blinda.

Ova odluka možda i financijski nije baš najmudrija za ‘Crvene vragove’, jer Benfica želi ponuditi Lindelofu novi ugovor u kojem bi se nalazila otkupna klauzula od 50 miliona funti.

United je neporažen u posljednjih 11 utakmica, a u devet od tih 11 štoperski tandem su činili upravo Marcos Rojo i Phil Jones. Trenutno se klub sa Old Trafforda nalazi na šestoj poziciji u Premier ligi sa 33 osvojena boda iz 18 odigranih utakmica, a na nizu je od četiri uzastopne pobjede, te za četvrtim mjestom, koje vodi u Ligu prvaka, zaostaje četiri boda.

[su_tipbet_7eur_no_deposit]

[su_bet365_novo__koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!