NaslovnicaVijestiManchester United pronašao zamjenu za Antonija Valenciju

Manchester United pronašao zamjenu za Antonija Valenciju

Kako danas izvještavaju engleski mediji, trener Manchester Uniteda Jose Mourinho već je počeo pripreme za ljetni prelazni rok, a prioritet će mu navodno biti pojačanja u obrani, točnije, na bekovskim pozicijama.

Manchester United dovodi Bellerina

Iako su bekovi Antonio Valencia i Ashley Young jedni od najboljih igrača njegovog tima ove sezone, obojica imaju po 32 godine, te neće moći još dugo igrati na toj razini, dok će njihove trenutne zamjene Matteo Darmian, Luke Shaw i Daley Blind po svemu sudeći klub napustiti sljedećeg ljeta s obzirom da portugalski stručnjak neće računati na njih u sljedećoj sezoni.

Ipak, prema pisanju Manchester Evening Newsa, Jose Mourinho pravu zamjenu za Antonija Valenciju vidi u zvijezdi Arsenala Hectoru Bellerinu, a pregovori između čelnika klubova su navodno već započeli.

22-godišnji Španjolac u posljednje dvije sezone se razvio u jednog od najboljih desnih bekova u Premier ligi, a unatoč tome što ima još pet godina ugovora sa ‘Topnicima’, u klubu bi ipak mogli razmisliti o njegovoj prodaji. Prije nekoliko dana su se pojavile špekulacije kako su ga spremni pustiti za cifru od 50 miliona eura, a pored Uniteda, za njega su zainteresovani još i Barcelona i Juventus.

[su_premierleague]

Hector Bellerin je u Arsenal stigao u ljeto 2012. godine iz Barcelonine La Masije, i od tada je za klub iz sjevernog Londona skupio ukupno 152 nastupa, postigao sedam golova i podijelio 16 asistencija, od čega je ove sezone odigrao ukupno 37 utakmica u svim takmičenjima.

S druge strane, Antonio Valencia je u Manchester Unitedu od 2009. godine, kada je stigao iz Wigan Athletica za 19 miliona eura. U posljednjih nekoliko sezona je jedan od ključnih igrača ‘Crvenih vragova’, a ove sezone je odigrao ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima, postigao tri gola i podijelio jednu asistenciju. Njegov tim se nalazi na drugom mjestu u Premier ligi sa 65 osvojenih bodova, te za vodećim Manchester Cityjem zaostaje čak 16 bodova osam kola prije kraja sezone.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!