NaslovnicaVijestiManchester United razmišlja o rušenju Old Trafforda i izgradnji novog stadiona

Manchester United razmišlja o rušenju Old Trafforda i izgradnji novog stadiona

Manchester United navodno razmišlja o rušenju Old Trafforda i izgradnji novog stadiona na istom mjestu. Old Trafford je Unitedov dom od 1910. godine i ostaje jedan od najpoznatijih stadiona u svjetskom nogometu.

Međutim, posljednjih je godina se njihovi objekti smatraju inferiornijim u usporedbi sa novijim terenima u Premier ligi, kao što je Tottenhamov najmoderniji stadion u sjevernom Londonu.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

United sada razmatra tri opcije za revitalizaciju Teatra snova, uključujući kontraverzni plan za rušenje stadiona i rekonstrukciju novog, navodi Daily Mail.

Osim plana za rušenje stadiona, United razmatra obnovu Južne tribine na Old Traffordu.

U međuvremenu, treća opcija je ostaviti stadion strukturalno netaknut, ali provesti sveobuhvatnu obnovu prostora za gledatelje na sve četiri tribine.

Prema izvješću, plan za preuređenje Južne tribine preferiraju vlasnici kluba, Glazeri, i vjerojatno će biti najpopularnija opcija među navijačima.

Također bi se povećao kapacitet Old Trafforda sa 74.000 na više od 80.000.

Prijedlog za rušenje stadiona mogao bi se pokazati problematičnim, jer bi United morao pronaći privremeni dom dok se gradi novi stadion.

Dok su londonski klubovi Arsenal i Tottenham igrali utakmice na Wembleyju dok su se gradili njihovi novi tereni, ne postoji očita opcija za United na sjeverozapadu Engleske.

Niti jedan klub izvan Premier lige nema dovoljno velik stadion da primi Crvene đavole, dok dijeljenje terena s rivalom Manchester Cityjem nije opcija.

United je obećao da će se konzultirati sa navijačima tijekom cijelog procesa, a glavni operativni direktor kluba, Collette Roche, razgovarao je o budućnosti Old Trafforda sa navijačima prošlog mjeseca.

“Procjenjujemo sposobnosti vodećih svjetskih konzultanata koji nam žele pomoći da razvijemo glavni plan za modernizaciju Old Trafforda, s krajnjim ciljem poboljšanja iskustva na dan utakmice za navijače”, rekla je.

“Nadamo se da ćemo u narednim tjednima imenovati naše željene partnere; Nakon toga, moći ćemo službeno započeti prvu fazu projekta, koja će biti usmjerena na utvrđivanje vizije i ciljeva glavnog plana.”

Vlasnici Uniteda suočeni su s uzastopnim pozivima da stadion dovedu do standarda nakon godina zanemarivanja.

Usred prosvjeda protiv neuspjelog projekta europske Super lige prošle godine, bivši branič Uniteda Gary Neville udario je na Glazerse zbog nedostatka ulaganja.

“Sada pogledate klub, ovaj stadion znam da izgleda sjajno ovdje (na TV-u), ali ako odete iza kulisa, zahrđao je i truli”, rekao je Neville.

“Trening vjerojatno nije ni među prvih pet u ovoj zemlji, oni nisu ušli u polufinale Lige prvaka 10 godina, a mi ovdje nismo osvojili ligu osam godina.

“Zemljište oko terena je neizgrađeno, miruje i zapušteno, dok se čini da svaki drugi klub razvija sadržaje i navijačka iskustva.

“Obitelj Glazer muči se da ispuni financijske zahtjeve, a navijači kažu da je toga dosta.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!