NaslovnicaVijestiManchester United se pridružio Cityju i Arsenalu u utrci za dovođenje njemačkog...

Manchester United se pridružio Cityju i Arsenalu u utrci za dovođenje njemačkog veznjaka

Prema pisanju engleskog Sky Sportsa Manchester United se pridružio Cityju i Arsenalu u utrci za dovođenje njemačkog veznjaka Leona Goretzke.

Manchester United želi Goretzku

22-godišnji igrač Schalkea sa njemačkim klubom ima govor do sljedećeg ljeta, te po svemu sudeći ne namjerava ostati u Bundesligi i sljedeće sezone.

[su_bet365_app]

Manchester United želi Goretzku

Mnogi europski klubovi su pokazali interes za njega, uključujući Bayern Munchen, Arsenal, Juventus, Barcelonu i Manchester City, a posljednji u nizu je i engleski velikan Manchester United.

Trener ‘Crvenih vragova’ Jose Mourinho želi pojačati veznu liniju svog tima, s obzirom da se Michaelu Carricku ubrzo bliži kraj karijere, a Marouane Fellaini će navodno uskoro napustiti Old Trafford.

Goretzka bi tako bio idealna zamjena za belgijskog reprezentativca s obzirom da je slične visine i građe kao Fellaini. On je u 12 nastupa za reprezentaciju postigao šest golova, a igra u sjajnoj formi ove sezone.

Mourinho je također odbio opovrgnuti špekulacije kako je njegov klub zainteresovan i za dovođenje Goretzkinog sunarodnjaka Mesuta Ozila, koji će također sljedećeg ljeta postati slobodan igrač ukoliko ne produži ugovor sa ‘Topnicima’.

Leon Goretzka je edavno izjavio kako još uvijek nije postigao dogovor ni sa jednim klubom, te da još uvijek nije siguran što će se dogoditi.

On je profesionalnu karijeru počeo u Bochumu, iz kojeg je 2013. godine u transferu vrijednom oko četiri miliona stigao u trenutni klub Schalke, gdje je jedan od najvažnijih igrača.

[su_oglas]

U deset nastupa u Bundesligi ove sezone, Goretzka je postigao četiri gola, a čak tri puta je proglašavan igračem utakmice.

Schalke je trenutno trećeplasirani u ligi sa 24 osvojena boda nakon 13 odigranih utakmica. Večeras će u okviru 14. kola na svom terenu dočekati posljednjeplasirani Koln, koji još uvijek ne zna za pobjedu u Bundesligi ove sezone.

S druge strane, Manchester United je na drugom mjestu u Premier ligi sa 32 osvojena boda iz 14 odigranih kola, te za vodećim Manchester Cityjem zaostaje čak osam bodova.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!