NaslovnicaVijestiManchester United sprema ponudu od 80 miliona eura za jednog od najtalentiranijih...

Manchester United sprema ponudu od 80 miliona eura za jednog od najtalentiranijih veznjaka na svijetu!

Prema pisanju francuskih medija, čelnici Manchester Uniteda su započeli pregovore sa čelnicima Lyona i predstavnicima veznjaka Tanguya Ndombelea oko mogućeg transfera u ljetnom prelaznom roku.

Manchester United želi Ndombelea

Ndombele briljira u dresu francuskog velikana ove sezone, te je privukao pažnju mnogih europskih velikana, uključujući i Unitedovog gradskog rivala Manchester Cityja. Krajem prošle godine, u novembru, trener ‘Građana’ Pep Guardiola je uputio posebne pohvale na račun 22-godišnjaka nakon utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka.

Od tada, Francuz se počeo povezivati sa mogućim odlaskom u City, a po svemu sudeći čelnici Uniteda su odlučili napraviti prvi korak. Naime, kako navodi Le10Sport, klub je poslao predstavnike na pregovore sa Ndombeleovim agentom, te će poslati ponudu za njega na kraju sezone. Navodno, predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas spreman je prodati možda i ključnog igrača kluba za cifru od 80 miliona eura, što ne bi predstavljalo nikakav problem Unitedu, koji nije potrošio ni centa u nedavno završenom zimskom prelaznom roku.

Ndombele je i sam nedavno priznao kako je zainteresovan za odlazak u veliki klub predstojećeg ljeta, ali i dodao da nimalo ne žali što je ostao u Lyonu ove sezone. Rekao je: “Mogao sam otići, možda bi sve prošlo dobro. Međutim, u klubu su bili jasni, nisu željeli da odem, a ja nisam imao tu namjeru. Mislim da je to bila najbolja moguća odluka za mene. Sve ide po planu, igram često, zaigrao sam i za reprezentaciju Francuske. Ne znam kojim smjerom će ići moja karijera, uživam u trenutku. Kad sam bio mlađi, nisam sanjao kako želim igrati za taj i taj klub, bez obzira bili to Real Madrid, Barcelona ili City, nikad nisam razmišljao o tome. Naravno, to su veliki klubovi, ne zatvaram vrata nikome.”

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!