NaslovnicaVijestiManchester United sprema ponudu za zvijezdu Ajaxa

Manchester United sprema ponudu za zvijezdu Ajaxa

Samo godinu dana nakon što je debitovao za prvi tim Ajaxa, vrlo talentovani mladi napadač Justin Kluivert mogao bi se pridružiti Manchester Unitedu sljedećeg ljeta.

Manchester United dovodi Kluiverta

Kako prenose engleske novine The Mirror, ‘Crveni vragovi’ spremaju ponudu vrijednu 10 miliona funti uz dodatne klauzule i bonuse za 18-godišnjaka.

Justin, sin legendarnog napadača Barcelone Patricka Kluiverta, nije igrao u finalu Europske lige prošle sezone, kada je njegov tim poražen rezultatom 2-0 upravo protiv Manchester Uniteda, ali je na kraju utakmice primjećen kako razgovara sa trenerom Uniteda Joseom Mourinhom. Baš kao i njegov otac u finalu Lige prvaka 1995. godine, Justin Kluivert je finalnu utakmicu započeo sa klupe za rezervne igrače, ali nije dobio priliku da zaigra protiv jednog od najvećih klubova na svijetu.

Engleski mediji su tad izvijestili kako mu je Mourinho nakon utakmice poručio da nastavi igrati kako je igrao i da će ga na kraju sljedeće sezone (trenutne) dovesti na Old Trafford. Justin Kluivert je prošao kroz omladinsku školu Ajaxa, a otkako je debitovao za prvi tim nizozemskog velikana, odigrao je ukupno 42 utakmice u svim takmičenjima, te je postigao osam golova i podijelio sedam asistencija.

[su_watch_live_football]

Prošle sezone je nastupio u ukupno 20 utakmica u svim takmičenjima, dok je ove sezone već prešao tu cifru nastupivši u 22 utakmice. Primarna pozicija na kojoj igra je lijevo krilo, ali je sposoban igrati i na desnoj strani, kao i u vrhu napada.

U Manchester United je u nedavno završenom zimskom prelaznom roku stigla jedna od najvećih zvijezdi Premier lige. U pitanju je Alexis Sanchez, koji je u klub stigao iz Arsenala u direktnoj zamjeni za Henrikha Mkhitaryana, na čije usluge je Jose Mourinho preostao računati. Tako se završila jedna od najvećih transfer saga, s obzirom da je ugovor Čileanca sa ‘Topnicima’ isticao na kraju sezone.

Manchester United je jučer na svom terenu savladao Huddersfield rezultatom 2-0, a Alexis Sanchez je postigao i svoj prvi gol na debiju u Premier ligi u dresu ‘Crvenih vragova’, koji su tako zadržali drugu poziciju, te imaju 56 osvojenih bodova nakon 26 odigranih kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!