NaslovnicaVijestiManchester United sprema ponudu za zvijezdu Monaca

Manchester United sprema ponudu za zvijezdu Monaca

Prema pisanju francuskih medija, Manchester United će sljedećeg ljeta pokušati pojačati svoju obranu dovođenjem defanzivca Monaca.

Manchester United želi Sidibea

Kako piše Telefoot, u pitanju je desni bek tima iz Kneževine Djibril Sidibe, koji po svemu sudeći igra svoju posljednju sezonu u Francuskoj.

25-godišnjak je u redove francuskog prvaka stigao u ljeto 2016. godine iz Lillea za 15 miliona eura, i od tada se razvio u jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji. Već prošlog ljeta se pričalo o njegovom mogućem odlasku, ali je ipak ostao, unatoč tome što su mnoge zvijezde i njegovi suigrači napustili klub, uključujući Kyliana Mbappea, Benjamina Mendyja i Bernarda Silvu. Pored toga, čak je odlučio i produžiti ugovor sa klubom do 2022. godine.

Trener ‘Crvenih vragova’ Jose Mourinho sljedećeg ljeta planira pojačati bekovske pozicije, s obzirom da Antonio Valencia i Ashley Young, koji su mu ove sezone prvi izbor na tim pozicijama, ulaze u završne faze svojih karijera. Ukoliko dođe do ovog transfera, Kneževi ga zasigurno neće pustiti za cifru manju od 40 miliona eura, a njegova trenutna tržišna vrijednost se procjenjuje na 23 miliona eura, prema popularnom Transfermarktu.

[su_champions_league]

Francuski reprezentativac je prošlog ljeta, u jeku špekulacija o njegovoj i budućnosti njegovih suigrača, priznao kako namjerava ostati u Monacu, te je pohvalio rad svog trenera Leonarda Jardima.

On je rekao: “Leonardo gradi nešto već nekoliko godina. Ukoliko ode, to će biti početak novog ciklusa, ali s obzirom na kvalitet igrača koje imamo, ne brinem. Imam ugovor sa Monacom i trenutno uživam ovdje. Kao što sam rekao i ranije, privlači me Premier liga, a također volim i Španjolsku. Eventualni odlazak će zavisiti od predsjednika i mene. S ozbirom da se bliži Svjetsko prvenstvo, cilj mi je igrati što više, pružati dobre nastupe, kao i napredovati.”

Ukupno je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 31 utakmicu, postigao tri gola, te podijelio osam asistencija, a njegov tim se trenutno nalazi na drugom mjestu sa 70 osvojenih bodova nakon 32 odigrana kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!