NaslovnicaVijestiManchester United spreman prodati zvijezdu Arsenalu, ali uz jedan uslov!

Manchester United spreman prodati zvijezdu Arsenalu, ali uz jedan uslov!

Prema pisanju engleskih medija, čelnici Manchester Uniteda spremni su dozvoliti jednoj od najvećih zvijezda Ericu Baillyju da napusti klub i ode u redove velikog rivala Arsenala ukoliko ‘Topnici’ za njega ponude 30 miliona funti.

Arsenal želi Erica Baillyja

Reprezentativac Obale Bjelokosti na Old Trafford je stigao u ljeto 2016. godine iz Villarreala kao prvo pojačanje tadašnjeg trenera Josea Mourinha. U prvoj sezoni je odigrao sjajno, ali nakon toga su uslijedile brojne povrede i drastičan pad forme, te je trenutno pred izlaznim vratima engleskog velikana.

I dok Bailly posjeduje brojne osobine koje Solskjaer želi kod svog centralnog defanzivca, brojne povrede čine 25-godišnjaka nepouzdanim partnerom za Victora Lindelofa.

U Arsenalu su upoznati s činjenicom kako je on na izlaznim vratima, te će ga pokušati dovesti kao dugoročnu zamjenu za Laurenta Koscielnyog, koji po svemu sudeći napušta Emirates sljedeće godine. Solskjaer navodno nema ništa protiv njegovog odlaska, a iako bi volio da napusti Premier ligu, neće mu praviti probleme ukoliko odluči preći baš u Arsenal.

Transfer budžet ‘Topnika’ u ovom ljetnom prelaznom roku mogao bi biti povećan upravo za tih 30 miliona eura, koliko ‘Crveni vragovi’ traže za Baillyja, ukoliko obezbijede učešće u Ligi prvaka pobjedom protiv velikog gradskog rivala Chelseaja u finalu Europske lige. Bailly je ukupno za United odigrao 74 utakmice u svim takmičenjima, te osvojio Liga kup, Community Shield i Europsku ligu.

Najnovije vijesti

Zlatan Ibrahimović preporučio svog bivšeg suigrača za trenera Milana

0
ZLATAN IBRAHIMOVIĆ (42) je preuzeo ulogu savjetnika za sportska pitanja u Milanu ove sezone. Legendarni švedski centarfor aktivno sudjeluje u oblikovanju sportske politike kluba...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!