NaslovnicaVijestiManuel Neuer: Juventus nema mentalnu prednost nad Bayernom

Manuel Neuer: Juventus nema mentalnu prednost nad Bayernom

Golman Bayern Munchena Manuel Neuer odbacio je ideju da bi Juventus mogao imati psihološku prednost nad njegovim timom u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Juventus nema mentalnu prednost nad Bayernom

Bavarski tim je imao vodstvo od 2-0, ali “Stara dama” je krenula svim silama u drugom poluvremenu, te se uspjela vratiti golovima Paula Dybale i Stefana Sturara.

Trener Bayerna Pep Guardiola je ljutito odbrusio novinarima koji su sugerirali da je Bayern upotpunosti potonuo fizički nakon veoma dobrog početka utakmice, a na pitanje da li će Juventusov povratak dati protivnicima mentalnu prednost pred uzvrat na Allianz Areni, golman njemačkog prvaka Neuer je izjavio: “Ne znam što reći o tome. Mislim da Juventus nema mentalnu prednost nad Bayernom, unatoč povratku. Vrlo dobro je to što smo postigli dva gola.”

Golman reprezentacije Njemačke je upak priznao da je njegov tim u prednosti nakon što su postigli dva gola u gostima.

“Žalosno je za nas da nismo uspjeli na kraju doći do pobjede i vratiti se kući sa prednošću od dva gola. Sada još ništa nije odlučeno, iako bi bilo da smo pobijedili u ovoj utakmici. Znamo da smo trebali izvući više iz ovoga.”

“Nismo bili previše sigurni nakon što smo poveli 2-0. Rekao bih da smo žurili u nekoliko vrlo dobrih prilika. Nismo ostali mirni do kraja tih akcija. Naravno, napravili smo i nekoliko grešaka koje su vodile do primljenih golova, ali mi igramo protiv protivnika koji takve poklone ne propušta.”

Tim iz Minhena je krenuo napadački od samog starta, ali tek krajem prvog poluvremena svoju dominaciju na terenu su uspjeli nagraditi pogotkom koji je postigao Muller u 43. minuti. Početkom drugog dijela Bayern je nastavio dominirati na terenu, te je postigao još jedan gol u 55. minuti, a strijelac je bio Arjen Robben.

Međutim, poslije tog gola, “Bavarci” su smanjili tempo, što je tim iz Torina vrlo dobro iskoristio. Prvo je Argentinac Paulo Dybala postigao gol u 63. minuti, nakon čega je Allegri stavio sve karte u napad. To se isplatilo 15 minuta prije kraja utakmice, kada je Stefano Sturaro, koji je u igru ušao pet minuta ranije, postigao gol za konačnih 2-2.

Uzvratna utakmica između ova dva tima je na rasporedu 16. marta, a igrat će se na Allianz Areni, koja na utakmicama Lige prvaka službeno nosi naziv Nogometna arena Munchen.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!